Yanmış saçlara ne iyi gelir?

Yanmış saçlara ne iyi gelir? Saçlar yandıkları takdir de, saç uçlarına dokunulduğunda kişilere keçe hissi vermektedir. Günümüzde saç bakım ürünleri, saç düzleştirici, fön makinası ve saçların sık sık boyanması saç uçlarında oluşan kırıklardan dolayı saçlar yanmaktadır. Fazla işleme maruz kalınmasından dolayı saçlar zarar görmektedir. Genel olarak bayanların işlemlere maruz kalınmasından sonra, saçların bir süre işlem uygulanmaması saçların sağlığı açısından iyi olmaktadır. Peki, yanmış saçlara ne iyi gelir? Çözümü nedir? Doğal yöntemleri nelerdir? Detaylar haberimizde...

Vatandaşlarımız yanmış saçlarına çözüm arıyorlar... Saçlar boyalı ve işlemlere fazlası ile maruz kaldıktan sonra yandığı için, belirli bir süre boyama işlemini yapmamak gerekmektedir. Eğer saçlar boyanacak ise de, saçların yanan yerine kadar yani yarısına kadar boyanması gerekmektedir. Özellikle ince telli saçlar yanmaya daha çok müsait olmaktadır. Çünkü saç yapısı açısından uygulanacak her işlem, tellere daha çok zarar vermektedir. Bu yüzden, ince telli saçlara çok fazla saç işlemi uygulamamak gerekmektedir. Peki, yanmış saçlara ne iyi gelir? Çözümü nedir? Doğal yöntemleri nelerdir? Detaylar haberimizde...

yanmAA_saAlar_nasAl_dAzelir_iAerik

YANMIŞ SAÇLARA ÇÖZÜM

YUMURTA MASKESİ

Yanmış ve aşırı kuru saçlar için oldukça etkili olan yumurta, saç bakımında çok fazla kullanılmaktadır.

1 yumurta

5 kaşık Hindistan cevizi yağı

Birbirine karıştırılan Hindistan cevizi yağı ve yumurta, saç diplerinden saç uçlarına kadar sürülmeli ve bir poşet yardımı ile sarılarak yarım saat süre ile bekletilmektedir. Daha sonrasında nemlendirici bir şampuan ile yıkamalı ve bol su ile durulanması gerekmektedir. Eğer Hindistan cevizi yağı, ciltte herhangi bir kızarıklık ya da alerjik durumu yol açmıyor ise yanma durumu ortadan kalkana kadar her gün kullanılması gerekmektedir.

ALEO VERA MASKESİ

Yanan saçlar için hem saç sağlığı açısından hem de saçların daha parlak gözükmesi için aleo vera yağı, diğer doğal yağlar ile kullanılması daha etkili olmaktadır.

2 çay kaşığı gliserin

4 yemek kaşığı avokado yağı

2 çay kaşığı aleo vera jeli

Bütün malzemeler birbirine karıştırılmalı ve parmak uçlarına dökülerek, saç diplerine masaj yapılmalıdır. Kalan maskeyi de, saç uçlarına yedirerek sürülmektedir. Tamamı sürülen maske, 20 dakika boyunca saçlarda bekletilmeli ve şampuan ile yıkanarak saçlardan arındırılması gerekmektedir. Her gün uygulanabilen saç maskesi, belirli bir süre sonra saçlarda ki keçe görüntüsü ortadan kalkmaktadır.

JOJOBA YAĞI MASKESİ

Yanmış, kuru ve ince telli saçlara oldukça iyi gelmektedir.yanmış saçlara çözüm

1 çay kaşığı biberiye

4 yemek kaşığı jojoba yağı

Jojoba ve biberiye birbirine karıştırılarak, nemli saçlara önce diplerinden başlayarak sonrasında uçlara kadar sürülmektedir. 25 dakika saçlarda bekletildikten sonra, bol su ile durulanmaktadır. Elde edilen karışım, kuru ve loş bir ortamda 2 ay süre ile bekletilmektedir. Bu sayede yanma sorunu ortadan kalkana kadar kullanılmaktadır.

YANMIA_SACLAR

YANMIŞ SAÇLARA ÇÖZÜM

Yapılacak ilk işlem, saç uçlarında meydana gelen keçe hissini kırıkları aldırarak başlamaktadır. Saçların yanmasını beklemeden de saçları 2 ayda bir uçlarda meydan gelecek kırıklar için kestirilmesi saç sağlığı için öyanmis sacnemli olmaktadır. Saçlar yandıktan sonra, saçların yanan yerlerinin başına kadar kesilmesi uzarken saçların daha sağlıklı olması için etkili olmaktadır. Bu sayede yanmış saçlara çözüm getirmektedir.

Yanmış saçlara çözüm önerileri;Saçlar boyalı ve işlemlere fazlası ile maruz kaldıktan sonra yandığı için, belirli bir süre boyama işlemini yapmamak gerekmektedir. Eğer saçlar boyanacak ise de, saçların yanan yerine kadar yani yarısına kadar boyanması gerekmektedir.

Yanmış saçlara çözüm önerileri; Saçlar yandığı için şekil vermek her zamankinden daha zor olmaktadır. Saçlara şekil verebilmek için, saçlar kısaltılarak şekil verme işlemi yapılması daha doğru olmaktadır.

Yanmış saçlara çözüm önerileri;Saç diplerinde yer alan gözenekler kapandıkları takdir de, saçlar sağlığını yavaş yavaş kaybetmekte ve bununla birlikte saçlar uzamamakta, dökülmeye başlamakta ve sağlıksız bir şekilde kopmaktadır. Saçların oksijen ihtiyacı, gözeneklere uygulanacak buhar banyoları ile sağlanmaktadır. Buhar banyosu, sadece yanmış saçlar için değil, saçların her aşamasında etkili olmaktadır.

Saç kestirme işlemi, saçların uzamasında da oldukça etkili olmaktadır. Pek çok kişi saçları kısalacağından ya da uzamayacağından saçlarını kestirmek istememektedir. Ancak, saçlar kestirilmedikleri takdir de, hem uzamamakta hem de uzarken daha kolay uzamaktadır.

Özellikle ince telli saçlar yanmaya daha çok müsait olmaktadır. Çünkü saç yapısı açısından uygulanacak her işlem, tellere daha çok zarar vermektedir. Bu yüzden, ince telli saçlara çok fazla saç işlemi uygulamamak gerekmektedir.

Yanmış saçların bir diğer yöntemi de, saç için alınacak vitamin ve minerallerden geçmektedir. Özellikle A, B, C ve E vitaminleri saç bakımında en çok kullanılması gereken vitaminler olmaktadır.
Yanmış saçlara çözüm sadece dikkat etmek ile olmamaktadır.

Saçlar yandıktan sonra ne kadar dikkat edilire edilsin, etkisi yetmeyecektir. Hem uzmanların vereceği ürünleri kullanarak hem de evde hazırlanacak saç maskeleri sayesinde yanan saçların tedavisi mümkün olmaktadır. Saç bakımı yeterince zorlu ve dikkat edilmesi gereken bir konu olmaktadır.

Her saç yapısı aynı olmayacağından kişilerin kullanacakları ürünlerin de saç yapılarına oldukça büyük bir etkisi olmaktadır.

yanmAA_saAlar_nasAl_dAzelirsafasef

YANMIŞ SAÇLARA BİTKİSEL BAKIM

Belirli dönemlerde saçların klora ya da kimyasal boyalara çok fazla maruz kalması, bunların yanı sıra kullanılan maşa ve saç düzleştiricisi de saçların kırılmasına ve daha sonrasında saçların yanmasına kadar uzamaktadır. Saç uçlarında diplere doğru saç kökleri keçe tüyü gibi ele gelmekte ve kişileri rahatsız etmektedir. Ayrıca dış görünüş açısından saçlar da oldukça kötü gözükmektedir. Saçların sürekli dışarıdan işlemlere maruz kalması ve ara verilmeden yapılması da saç açısından oldukça tehlike olmaktadır. Yanan saçlara maruz kalan kişiler, belirli bir süre sonra saç dökülmesi bile yaşayabilmektedir.

Yanmış saçlara bitkisel bakım yöntemleri ile saçların kötü ve sağlıksız görüntüsünden kurtarmak mümkün olmaktadır.

Saçların yanmış halinden kurtulmak için ilk yapılması gereken yanan yere kadar saçların kestirilmesi, eğer uzayacaksa sağlıklı uzamasını sağlamaktadır.

Saçlara 2 ila 4 ay boyunca herhangi bir kimyasal işlem, boya, röfle gibi işlemlerin uygulanmaması gerekmektedir.
Saç diplerinin temizliğe ve en önemlisi oksijene ihtiyacı olduğundan temiz sular ile yıkanması ya da buhar banyanmis saclara muz maskesiyosu yapılarak saç köklerinde ki pisliklerden arınması ve köklerin açılması sağlanmaktadır.
Bu işlemler yapıldıktan ve saçlar biraz kendini toparlamaya başladığı takdir de, bir uzman yardımı ile yanmış saçlara bitkisel bakım maskeleri yaptırarak saçların eski sağlığına kavuşması sağlanmaktadır.
Saç uzmanlarının önceden araştırılması gerekmektedir. Çünkü her uzman gerektiği kadar iyi olmamaktadır.

BİTKİSEL MASKELER

MUZ MASKESİ

1 adet muz

1 tatlı kaşığı bal

Muz aynı bebeklere yapıldığı gibi püre haline getirilmelidir. Püre haline gelen muza, bal eklenerek iyice karıştırılıp, birbirine geçmesi sağlanmaktadır. Daha sonrasında saç diplerinden uçlarına kadar sürülmeli ve bone takılarak 20 dakika boyunca saçta bekletilmesi gerekmektedir. Süre bittikten sonra önce ılık su ile saçlardan arındırın ve arkasından şampuan ile yıkayın. Bu karışımın uygulanmasının nedeni, muz içerisinde yer alan potasyum saçları besleyerek daha canlı ve parlak gözükmesine yardımcı olmaktadır. 4 günde 1 uygulanan kür, saçları yanmış halinden kurtartmaktadır.

YUMURTA MASKESİ

5 tatlı kaşığı Hindistan cevizi yağı

1 yumurta

Yağ ile yumurta birbirine karıştırılmalı ve sonrasında her zaman ki gibi saç köklerinden uçlarına kadar fırça ile sürülmektedir. Fırça işlemi bittikten sonra, saç diplerine masaj yaparak maskesinin saç diplerine kadar inmesi sağlanmaktadır. Bu işlemler bittikten sonra streç film yardımı ile saçlar kapatılmalı ve yarım saat bekletilmektedir. Muz maskesinde ki gibi önce saçlar durulanmalı, sonrasında saçlara şampuan uygulanmaktadır. Yumurta maskesi, 2 günde 1 saçlara uygulanarak saçlar sağlığına kavuşmaktadır.

HARDAL MASKESİ

1 yumurta

1 su bardağı su

3 yemek kaşığı zeytinyağı

1 yemek kaşığı toz hardal

Saç kremi kıvamına gelene kadar bütün malzemeler birbirine karıştırılmalıdır. Özellikle saç diplerine masaj yapılarak, saçların tamamına sürülmeli ve 20 dakika boyunca saçta bekletilmektedir. Sonrasında sadece durulanmaktadır. Hardal maskesi, saç köklerine derin bir şekilde uygulandığından kan dolaşımını hızlandıracağından saçların kısa sürede uzamasına ve önceki halinden daha sağlıklı olmasına yardımcı olmaktadır. Haftada 1 kez uygulanan bu maske, 1 ayın sonunda kendini göstermektedir.

ALEO VERA MASKESİ

2 çay kaşığı aloe vera jeli

2 çay kaşığı bitkisel gliserin

4 yemek kaşığı avokado yağı

Tüm malzemeler birbirine karıştırılarak, saçlar parça parça ayrıldıktan sonra her parça eşit gelecek şekilde sürülmektedir. Bir miktar maske ayrılarak, sadece saç köklerine masaj yapılarak uygulanmaktadır. 25 dakika saçta bekletildikten sonra, nemlendirici bir şampuan yardımı ile saçtan tamamen arındırılmaktadır. Bu maske saçların eski sağlığı ve canlılığı sağlanana kadar uygulanmaktadır. Maskenin içerisinde yer alan bitkisel gliserin saçları beslemekte ve uzamasına yardımcı olmaktadır.

JOJOBA YAĞI MASKESİ

4 yemek kaşığı jojoba yağı

1 çay kaşığı biberiye yağı

Malzemeler birbirine karıştırıldıktan sonra, şampuan için ellere dökülerek tüm saça uygulanmalı ancak saç diplerine masaj şeklinde uygulanmaktadır. 25 dakika saçta bekleyen maske, daha sonrasında sadece ılık ve bol su ile durulanarak, saçlardan arındırılmaktadır. Haftada 1 kez uygulanan saç maskesi, yanmış saçların yanı sıra aşırı kuru saçlara da ilaç olmakta, kuruluk sorununu gidermektedir. Eski canlılığına kavuşturmaktadır.

Yanmış saçlara ne iyi gelir? ile ilgili etiketler yanmış saçlar ne iyi gelir çözümü doğal yöntemler
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.