Yangında sabotaj iddiası! Erdoğan: Yakalarına yapışmak boynumuzun borcudur!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yangın bölgesinde yaptığı incelemeler sonrası açıklamalarda bulundu. Erdoğan burada yaptığı konuşmada, yangından zarar gören evlerin bir ay içinde inşaasına başlanacağını söyledi. Erdoğan sabotaj iddialarına da değinerek, "Bu vatanı ateşe verecek kadar ülkemize milletimize ihanet içine girenler varsa onların yakasına yapışıp en ağır şekilde cezalandırılmalarını sağlamak boynumuzun borcudur" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Antalya'nın Manavgat ilçesinde incelemelerde bulunduktan sonra AFAD'ın kriz yönetim merkezinde açıklamalar yaptı.

Erdoğan'ın açıklamaları şöyle:

50 milyon TL ödenek gönderildi. Hasar gören evlere bunun dışında kira yardımı yapılacak. Sera ve tarım zararı karşılanacak. Vergiler ertelenecek, SGK primleri ertelenecek. Tarım ziraat borçları ve kredileri ertelenecek. Faisiz esnaf kredisi ve faizsiz KOBİ desteği verilecek. İnşaata 1 ayda başlanılacak. 1 yıl içinde yöresel mimariye özel olarak evler ağırı ile dükkanı ile tamamlanacak.

BİLANÇOYU DUYURDU

Manavgat'ta ve Akseki'de 3 vatandaşımız hayatını kaybetti. 334 vatandaşımıza tıbbi müdahale yapılmış, hemen hepsi taburcu edilmiştir. 16 mahallemiz yangından zarar görmüş, çeşitli mahallelerimiz boşaltılmıştır. Evlerdeki eşyalarla ilgili hasar tespiti tamamlandı.

Çiftçlerimizin 650 dekar muz serası 120 dekar sebze, 18 dekar zeytin ve narenciye alanı zarar görmüştür. KYK'lar afetzedelerimize açılmıştır.

Giden canlar için bir şey yappamayız ama maddi olarak yanan her şeyin yenisini yere koyabiliriz. Yanan her yeri daha fazlasıyla ağaçlandırmak en önemli görevimizdir. Böyle günler dayanışma, birlik ve beraberliğe en çok ihtiyaç duyduğumuz günlerdir.

"UÇAK KONUSUNDAKİ SIKINTININ ANA SEBEBİ THK'NIN FİLOSUNU YENİLEYEMEMİŞ OLMASIDIR"

Orman teşkilatımızdan 21 binden fazla personel sahadadır. Uçak konusundaki sıkıntıların ana sebebi THK'nın filosunu yenileyememiş olmasıdır. Ukrayna, Rusya ve Azerbaycan'dan son anda İran'dan gelen uçaklarla sayımız artmıştır. Yangınların hızla tespiti ve büyümeden söndürülmesi konusunda bize büyük avantaj sağlamıştır.

Birileri her zamanki gibi bu konuyu kısır çekişmelerine alet ediyor. Bu siyaset konusu yapılacak bir konu değildir.

Teröristleri dağlardan nasıl kazıyıp attıysak, şehirlerdeki yapılanmalarını da kazıyıp atmakta kararlıyız.

Yangında sabotaj iddiası! Erdoğan: Yakalarına yapışmak boynumuzun borcudur! ile ilgili etiketler Cumhurbaşkanı Erdoğan Yangın Orman Yangını Manavgat THK sabotaj
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.