Yangın söndürme uçağı içerisinde 1,5 saat!

Türkiye, bir haftadır pek çok ilde eşzamanlı olarak başlayan orman yangınlarıyla boğuşuyor. Yangınlara müdahale ise hem havadan hem de karadan aralıksız devam ediyor. Peki bir yangın söndürme uçağı içerisinde neler yaşanıyor? Gazeteci Cüneyt Polat anlattı...

Yangınlarıyla mücadele 7'nci gününde devam ederken, yoğun olarak Antalya ve Muğla'da orman yangınlara müdahale sürüyor.

Yangınlara mücadele çalışmalarına katılan gazeteci Cüneyt Polat da bir yangın söndürme uçağı içerisinden izlenimlerini aktardı.

Antonov An-32 yangın söndürme uçağı ile çalışmalara katılan Cüneyt Polat, "Az önce indim uçaktan. Duman tüten her yerin üzerinde ya bir uçak ya bir helikopter var. Pilotlar sosyal medyadaki bu yalan fırtınasından dolayı üzgün. 16 uçak 45 helikopterle her yere yetişmeye çalışıyorlar." dedi.

Uçakta 1,5 saat boyunca zor bir tecrübe yaşadığın dile getiren Polat şöyle devam etti;

"Yağ kokusu, gürültü, ter, basınç... Şu kadarını söyleyeyim. Yerdeki kahramanlar kadar gökteki kahramanların da emeği var. Hiç kolay bir süreç değil. Yakıt ikmali, su ikmali, o gürültüde ve basınçta 14 saat uçuş. Ve karşılığı koca bir yalan fırtınası. Hepsinin iyilere selamları var. Minnettarız. 1 Antonov 32, 7-8 mürettebat ile uçuyor. 2 kaptan, 1 uçuş mühendisi ve navigasyon subayı. Ayrıca 3 veya 4 ikmal mürettebatı."

Yangın söndürme uçağı içerisinde 1,5 saat! ile ilgili etiketler yangın Orman Yangını Pilot cüneyt polat yangın söndürme uçağı
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.