Yangın ekipmanlarındaki fahiş fiyat artışlarına inceleme: Ticaret Bakanlığı harekete geçti

Yangın söndürme ekipmanlarındaki fahiş fiyat artışı iddiaları sonrası Ticaret Bakanlığı harekete geçti. Ticaret Bakanı Mehmet Muş, yaptığı açıklamada fiyat artışı iddiaları konusunda inceleme başlatıldığını bildirdi.

Orman yangınları ile mücadele 1 haftadır devam ederken yangın ekipmanlarındaki fahiş fiyat artışları herkesin tepkisini çekti. Eldiven, yangın söndürme tüpü, yangın söndürme hortumu ve konserve yiyecek gibi ürünlere gelen yüksek zamlar sonrası Ticaret Bakanlığı harekete geçti. Ticaret Bakanı Mehmet Muş fiyat artışlarına karşı inceleme başlatıldığını açıkladı. Bakan Muş suistimallere fırsat verilmeyeceğinin altını çizerek fırsatçıların cezalandırılacağını vurguladı. 

Ticaret Bakan Mehmet Muş Twitter hesabından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Yangın söndürme ekipmanlarında (Yangın söndürme topu, yangın tüpü, yangın söndürme kıyafetleri gibi..) fahiş fiyat artışları yapıldığına ilişkin iddialar Bakanlığımızca incelemeye alınmıştır.

Ülkemizin yangınlarla mücadele ettiği bu dönemde, çalışmaları sekteye uğratacak olan her türlü suistimal cezasız kalmayacaktır ve fırsatçılar cezalandırılacaktır.

Bu çerçevede Bakanlığımız Ticaret İl Müdürlükleri tarafından gerekli denetimlere başlanmıştır."

Yangın ekipmanlarındaki fahiş fiyat artışlarına inceleme: Ticaret Bakanlığı harekete geçti ile ilgili etiketler Ticaret Bakanlığı Mehmet Muş yangın ekipmanı fiyat artış inceleme
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.