Yanardağ patladı! Ada ülkesi boşaltılıyor...

Vanuatu'daki Monaro Voui volkanı kaynıyor, yetkililer Ambae Adası’nda yaşayan 11 bin kişinin tahliye edilmesine karar verdi.

Pasifik Okyanusu’nun güneyindeki ada ülkesi Vanuatu, diken üstünde. Ambae Adası’ndaki Monaro Voui yanardağının patlamasıyla, alarm verildi.

İki gün önce faaliyete geçen Manaro Voui Yanardağı, yerleşim merkezlerinin üstüne lav ve kül püskürtüyor.

vanuatu2

Yetkililer ilk etapta 8 bin insanın adanın daha güvenli bölgelerine nakletti ancak bu adım yeterli olmadı.

11 BİN KİŞİ DAHA TAHLİYE EDİLECEK

Başbakan Charlot Salwai, adada yaşayan 11 bin insanın zorunlu olarak tahliye edileceğini duyurdu. Ambae'de yaşayanlar, 6 Ekim'e kadar adadan ayrılacak.

vanatu

Meteoroloji birimi, yanardağın orta derecede lav püskürtmeye başlaması durumunda yaklaşık 7 kilometre uzaklıktaki köylerin tehlike altında olacağını aktarıyor.

VOLKAN VE DEPREM ÜLKESİ

Pasifik Ateş Çemberi'nde yer alan Vanuatu'da sık sık deprem meydana geliyor, volkanlar patlıyor.

vanuatu

Çok sayıda aktif yanardağın bulunduğu Vanuatu’da, 2005'te Manaro Voui Yanardağı'nın faaliyete geçmesi üzerine binlerce kişi Ambae'den tahliye edilmişti.

vanuatu3

Yanardağ patladı! Ada ülkesi boşaltılıyor... ile ilgili etiketler tahliye vanuatu volkan lav
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.