Yanardağ arka arkaya iki kez patladı! Acil durum ilan edildi!

Meksika'daki Popocatepetl Yanardağında dün gece ve bugün 2 ayrı patlama olurken, kameralara kaydedilen patlamalarda yanardağın kraterinden gaz ve duman çıktığı ve lavların yakın mesafeye düştüğü görüldü.

Meksika'daki Popocatepetl Yanardağı'nda dün gece ve bugün 2 ayrı patlama olduğu bildirildi.

Meksika Ulusal Sivil Savunma Koordinasyonu tarafından yapılan açıklamada, ilk patlamanın bugün yerel saatle 01.34'te, ikinci patlamanın ise bugün öğleden sonra 12.22’de meydana geldiği kaydedildi.

VOLKANİK GAZ BULUTU 2 KM YÜKSEKLİĞE ULAŞTI

İlk patlamayla ortaya çıkan duman ve gaz kütlesi 1200 metre yüksekliğe ulaşırken, kraterin yakınına lav parçaları saçıldı.

Yanardağ arka arkaya iki kez patladı! Acil durum ilan edildi!

İkinci patlamada ise gaz ve duman kütlesi 2000 metre yüksekliğe ulaşırken, yine kraterin yakınına saçılan lavlar gözlendi.

ACİL DURUM İLAN EDİLDİ

Ulusal Sivil Savunma Koordinasyonu patlama nedeniyle sarı alarm verildiğini bildirirken, yetkililer çevreye lavların düşme tehlikesi sebebiyle vatandaşlara yanardağdan uzak durma çağrısı yaptı.

Ayrıca her türlü afet ihtimaline karşın bölgedeki yerleşim yerlerine acil durum ekipleri konuşlandırıldı.

ESKİ ÇAĞLARDAN BERİ AKTİF OLAN VOLKAN AYNI ZAMANDA DEVASA

Eski Orta Amerika uygarlığı Azteklerin dili olan Nahuatl’da “Duman çıkaran dağ” anlamına gelen Popocatepetl 5452 metre yüksekliğiyle Kuzey Amerika’nın ikinci büyük yanardağı konumunda.

Kraterinin çapı 900 metre ve derinliği 150 metre olan Popocatepetl’ın tüm faaliyetleri dört ayrı video kamera ile günde 24 saat kaydedilerek yayınlanıyor.

Yanardağ arka arkaya iki kez patladı! Acil durum ilan edildi! ile ilgili etiketler Meksika patlama YANDARDAĞ Popocatepetl

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.