'Yanan evini izlerken maske cezası yedi' iddiasına yalanlama

Bursa'nın İnegöl ilçesinde evi alevlere teslim olan adam endişe içinde yangını seyretti. Ev sahibinin yanına giden polis ekiplerinin ise maske ihlali nedeniyle yangınzedeye 900 lira ceza kestiği iddia edildi. Ancak o iddia kaymakamlık tarafından yalanlandı.

Bursa'nın İnegöl ilçesi Hamidiye Mahallesi, Barış Sokak'ta 5 katlı apartmanın en üst katındaki dairede henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı.

Alevleri gören mahalleli durumu polis ve itfaiye ekiplerine bildirdi. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye ve polis ekibi sevk edildi. İtfaiye ekiplerince yangını çevre binalara sıçramadan söndürmek için çalışma başlatıldı.

900 TL CEZA İDDİASI YALANLANDI

Çalışmaları izlemek için sokağa çıkan mahallelinin maske ve mesafe kuralına uymadığı görülürken polis ekipleri vatandaşları uyardı.

Evinin yandığını öğrenerek olay yerine gelen Fadıl T. polis ekiplerinin maske takması yönündeki uyarılarını dinlemeği ve bu nedenle 900 lira cezai işlem uygulandığı iddia edildi.

Ancak o iddia İnegöl Kaymakamlığı tarafından yalanlandı.

Kaymakamlıktan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"14.11.2020 günü idaremiz Hamidiye Mahallesi Barış Sokak No:4/9 sayılı ikametin yangın konusuyla alakalı olarak basında çıkan İkamet sahibi F.T. nin olay yerinde panik yaşadığı anda maskesiz ve sosyal mesafe kuralına riayet etmemesinden dolayı görevlilerimizce idari işlem uygulandığına ilişkin yerel ve ulusal basında çıkan haberler gerçeği yansıtmamaktadır. Bahse konu ikamet sahibi şahsa herhangi bir idari işlem uygulanmamıştır."

'Yanan evini izlerken maske cezası yedi' iddiasına yalanlama ile ilgili etiketler Bursa Yangın maske Ceza
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.