Yasak olmamasına rağmen 5 ile daha giriş çıkış yapılamayacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün yaptığı açıklamada 30 büyükşehir ve Zonguldak'a giriş ve çıkışların yasaklandığını duyurdu. Koronavirüs tedbirleri kapsamında alınan bu yasak kararından büyükşehir olmamalarına rağmen 5 il daha etkilendi. Yalova, Karaman, Osmaniye, Kilis ve Adıyaman'a da giriş ve çıkışlar yapılmayacak. İşte nedeni...

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın koronavirüs salgınına karşı açıkladığı son kısıtlamalara ilişkin 81 il valiliğine genelge gönderdi.

Büyükşehir statüsündeki 30 il ile Zonguldak ili için kara, hava ve deniz yolu ile (toplu ulaşım aracı, özel araç ve yaya vb.) yapılacak tüm giriş/çıkışlar 03 Nisan 2020 Cuma günü saat 24.00'den itibaren 15 günlük bir süre ile durduruldu.

5 İL DE KAPSAMA GİRDİ

Ancak 5 il daha var ki, bu yasak kapsamında olmamalarına rağmen zorunlu olarak dahil oldu. O 5 il ise, yasak kapsamında bulunan büyükşehirlerin çevrelediği Yalova, Karaman, Osmaniye, Kilis ve Adıyaman olarak kayıtlara geçti.

Yasak olmamasına rağmen 5 ile daha giriş çıkış yapılamayacak
GİRİŞ-ÇIKIŞ YASAĞI GETİRİLEN İLLER HANGİLERİ?

Adana

Ankara

Antalya

Aydın

Balıkesir

Bursa

Denizli

Diyarbakır

Erzurum

Eskişehir

Gaziantep

Hatay

İstanbul

İzmir

Kahramanmaraş

Kayseri

Kocaeli

Konya

Malatya

Manisa

Mardin

Mersin

Muğla

Ordu

Sakarya

Samsun

Şanlıurfa

Tekirdağ

Trabzon

Van

Zonguldak

Yasak olmamasına rağmen 5 ile daha giriş çıkış yapılamayacak ile ilgili etiketler Adıyaman Karaman Yalova Kilis Osmaniye İçişleri Bakanlığı giriş çıkış yasak
GÜNÜN VİDEOSU

30 bina ve 114 kişi tahliye edildi... Gaziosmanpaşa’da yaşanan toprak kayması kamerada!

Gaziosmanpaşa'da akşam saatlerinde meydana gelen toprak kayması nedeniyle bölgedeki 30 bina ve 114 kişi tahliye edildi. Toprak kaymasının yaşandığı anlar saniye saniye kameralara yansıdı.