Yalanları ortaya çıkan BirGün işi pişkinliğe vurdu!

BirGün gazetesi yalan haberleri nedeniyle birinci sayfasında tekzipler yayınlamak zorunda kalınca "Editörden" başlığıyla bir mesaj yayımladı. Gazete, muhataplarından özür dilemek yerine, işi pişkinliğe vurdu!

Turkuvaz Medya Grubu Yönetim Kurulu Başkan Vekili Serhat Albayrak ve AK Parti'nin Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki'nin talepleri üzerine bugün Birgün gazetesinin manşeti "düzeltme ve cevap" kısmına ayrıldı.

Gazetede daha önce yer alan yalan haberler nedeniyle, mahkeme kararı ile yayınlanan düzeltme metinleriyle ilgili Birgün'den "pes" dedirtecek bir açıklama da geldi.

Birgün, yalan haberleri nedeniyle muhataplarından özür dilemek yerine işi pişkinliğe vurarak, "Haber yapamaz hale geldik" açıklaması yaptı.

Gazete açıklamasında, "Yargının kararıyla yayımlanması zorunlu hale getirilen bu metinlere yer verilmemesi durumunda gazetelere ağır cezai yaptırımlar uygulanıyor. Bu baskılar nedeniyle neredeyse haber yapamaz hale geldik" ifadelerine yer vedi

İşte BirGün gazetesinde yer alan o açıklama metni:

“Gazetemizin bugünkü sayısında mahkeme kararıyla yayımlattırılan ‘cevap ve düzeltme’ metinlerini okuyacaksınız. Yargının kararıyla yayımlanması zorunlu hale getirilen bu metinlere yer verilmemesi durumunda gazetelere ağır cezai yaptırımlar uygulanıyor. Bu baskılar nedeniyle neredeyse haber yapamaz hale geldik. Mahkeme tarafından gazetemize iletilen tekzip metinlerini dikkatli şekilde okuyacağınızdan şüphemiz yok. ‘Cevap ve düzeltme’ metinlerinin, haberlerimizi yalanlayıp yalanlamadığı konusundaki takdiri siz değerli okurlarımıza bırakıyoruz.”

Yalanları ortaya çıkan BirGün işi pişkinliğe vurdu!

 

Yalanları ortaya çıkan BirGün işi pişkinliğe vurdu! ile ilgili etiketler Serhat Albayrak Mehmet Özhaseki BirGün
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.