Yalan söyleyenler 'gözünden' tespit edilecek

ABD Lehi merkezli bir teknoloji şirketi, yüzde 90 doğruluk oranıyla çalışan bir yalan tespit makinesi tanıttı. Makine şimdiden büyük ilgi görürken, avukatlar bu testin ceza mahkemelerinde kullanılması gerektiğini söyledi.

Lehi merkezli bir şirket olan Converus, sonuçları yüzde 90 oranında doğru olan bir yalan makinesi tanıttı.

Converus’un EyeDetect teknolojisi, kişilerin kalp atış hızı, nefes alma düzeni veya terlemeye başlayıp başlamadıklarını izleyen yalan makinesinden farklı çalışıyor.

Converus’un Başkanı Todd Mickelson, insanların nefeslerini nasıl kontrol edeceklerini, nasıl rahatlayacaklarını ve nasıl terlemeyeceklerini öğrenebileceklerini belirtti. İnsanların yapamayacağı şeyin ise birinin gözünde meydana gelen istemsiz değişiklikleri kontrol etmek olduğunu söyledi.

EyeDetect, yaklaşık 100 farklı faktörle birlikte göz bebeği boyutundaki değişiklikleri kaydetmek için bir göz izleyici kullanarak çalışıyor.

AVUKATLAR KULLANILMASINDA ISRARLI

Yüzde 90 doğruluk oranıyla çalışan yalan tespit makinesine avukatlar büyük ilgi gösterdi. Avukatlar ceza mahkemelerinde bu testin kullanılması için baskı yapıyor.

Yalan söyleyenler 'gözünden' tespit edilecek ile ilgili etiketler ABD yalan makinesi Lehi teknoloji şirketi
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.