Yaklaşan Kurban Bayramı öncesi tepki toplayan haber

Kurban Bayramı yaklaşırken CNN Türk tarafından 'Hayvancılık gezegene zarar veriyor' alt manşetiyle yayınlanan yapay et haberi büyük tepki çekti. Söz konusu habere algı operasyonu yapıldığı gerekçesiyle tepki gösteren sosyal medya kullanıcıları, 'CnnTürkHaddiniBil' etiketiyle on binlerce tweet attı.

Bill Gates'in yapay et planı hakkındaki açıklamalarının ardından, Tarım ve Orman Bakanlığı adımlar atarken, Ankara Üniversitesi Kök Hücre Enstitüsü’nün de bu konuda çalışmalar yürüttüğü ortaya çıktı. Son olarak CNN Türk, konuyla ilgili tepki çeken bir habere imza attı.

CNN Türk tarafından yayınlanan yapay et ile ilgili haberin görselinde "hayvancılık gezegene zarar veriyor" alt manşetiyle algı operasyonu yapıldığı öne sürüldü.

Yaklaşan Kurban Bayramı öncesi tepki toplayan haber

Twitter'da büyük tepki çeken haber için "#CnnTürkHaddiniBil" başlığı altında on binlerce tweet atıldı.

CNN Türk'ün söz konusu haberinde şu ifadeler yer alıyor:

"'İklim Felaketi Nasıl Önlenir’ adlı yeni kitabının tanıtımı sırasında konuşan dünyanın en zengin insanlarından biri olan Microsoft’un kurucusu Bill Gates de, küresel ısınmadaki payından dolayı gelişmiş ülkelerin hayvan yetiştiriciliğini bırakıp yapay et tüketimine geçmesi gerektiğini söyledi. Gates’in yapay et ile ilgili önerisi tartışma konusu oldu."

Yaklaşan Kurban Bayramı öncesi tepki toplayan haber ile ilgili etiketler CNN Türk Kurban Bayramı yapay et hayvancılık
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.