Yakın gelecekte gökyüzündeki her 15 ışık noktasından 1’i uydu olacak!

The Astronomical Journal’da yayımlanacak olan bir makalede, uydu şirketleri mevcut planlarını takip ederlerse gece gökyüzünün nasıl görüneceğine dair tahminler yer alacak. SpaceDaily’de yayımlanan makaleye göre, hiçbir düzenleme olmazsa, yakın gelecekte gökyüzünde görebileceğiniz her 15 noktadan birinin aslında amansızca sürünen uydular olacak, yıldızlar değil.

SpaceDaily’de yayımlanan makaleye göre, hiçbir düzenleme olmazsa, yakın gelecekte gökyüzünde görebileceğiniz her 15 noktadan birinin aslında amansızca sürünen uydular olacak, yıldızlar değil. Bu, astronomi araştırmaları için yıkıcı olacak ve dünya çapında ilk insandan beri benliğimizin bir parçasını oluşturan gece gökyüzünü tamamen değiştirecek.

GELECEK FAZLA PARLAK 

Planlanan uydulardan yansıyan güneş ışığından gece gökyüzünün ne kadar kötü etkileneceğini bulmak için, dünyanın farklı yerlerinden, gecenin farklı saatlerinde, farklı zamanlarda görülen uydu parlaklıklarını tahmin etmek için açık kaynaklı bir bilgisayar modeli kuruldu. Ayrıca bu konuda simülasyona dayalı basit bir web uygulaması da oluşturuldu.

Model, dört mega şirket tarafından kaydedilen yörüngelerde 65.000 uydu kullandı: SpaceX Starlink ve Amazon Kuiper (Birleşik Devletler), OneWeb (Birleşik Krallık) ve StarNet/GW (Çin).

Simülasyonda, çok sayıda oldukları için Starlink uydularının teleskop ölçümleriyle eşleşecek şekilde kalibre edildi.

İŞTE EN ÇOK ETKİLENECEK ŞEHİRLER

Dünya üzerinde, gökyüzü en ciddi şekilde etkilecek yerler, Londra, Amsterdam, Berlin, Prag, Kiev, Vancouver, Calgary gibi şehirler yani 50 derece kuzey ve güney enlemleri olacak.

Evrenimiz hakkında bilgi edinmenin anahtarı olan teleskop gözlemleri, uzayın düzensiz gelişimi nedeniyle çok, çok daha zor hale gelmek üzere.

 

Kaynak: M5

Yakın gelecekte gökyüzündeki her 15 ışık noktasından 1’i uydu olacak! ile ilgili etiketler Uydu gece gökyüzü astronomi yıldız
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.