Yağmur yağarken okunacak dua! Hazreti Muhammed'in yağmur duası!

Dua etmek gönül ferahlığı veren ibadetlerden biridir. Birçok kişi, dua etmenin dertlerine derman olduğunu bilir. Sıkıntılardan kurtulmak için, dilek dilemek ve ibadetlerinin kabulü için dua edilir. Yağmur yağarken okunan duaların kabul olduğu bilinmektedir. Peki, Yağmur yağarken okunacak dua! Hazreti Muhammed'in yağmur duası! Detaylar haberimizde...

Ülke genelinde yağışların artması ile birlikte birçok vatandaş arama motorlarından yağmur dualarını araştırmaya devam ediyor. Dua etmenin günlük hayatta karşılaşılan sıkıntılardan kurtardığı, kişiyi Cenabı Hakk'a yaklaştırdığı bilinmektedir. Hazreti Muhammed'in yağmur yağarken ettiği dua araştırılmayı sürdürülüyor. Peki, Yağmur yağarken okunacak dua! Hazreti Muhammed'in yağmur duası! Detaylar haberimizde...

Yağmur yağarken okunacak dua! Hazreti Muhammed'in yağmur duası!

YAĞMUR YAĞARKEN OKUNACAK DUA!

Allâhümme sayyiben nâfi‘ân.

Anlamı;

Allâh’ım! Bol ve faydalı bir yağmur eyle. (Ebû Dâvud)

Kadir Suresi;

Yağmur yağarken 100 defa Kadir Suresi okuyanın bütün dilekleri kabul olur.

HAZRETİ MUHAMMED'İN YAĞMUR DUASI!

Bir defâsında Habîb-i Ekrem Efendimiz’e yağmur yağmadığından şikâyet edilmişti. Bunun üzerine Allâh Resûlü, bir minber getirilmesini istedi. Minber, Cuma, bayram ve cenâze namazlarının kılındığı alana (musallâya) kuruldu. İnsanların orada toplanması için gün tespit edildi.
Peygamber Efendimiz, güneşin kızıllığı ufukta görülür görülmez yola çıktı. Musallâya varıp minbere oturdu. Tekbir getirdi, Allâh’a hamd etti ve:

“Sizler, memleketinizin kuraklığa uğradığından, yağmurun tabiî vaktinde yağmayıp gecikmesinden şikâyet ettiniz. Allâh -celle celâlühû- kendisine duâ etmenizi emrediyor. Duânıza icâbet edeceğini va’dediyor.” buyurdu ve şöyle duâ etti:

“Hamd, Âlemlerin Rabbi’ne mahsustur. O, Rahmân ve Rahîm’dir. Âhiret gününün sâhibidir. Allâh’tan başka ilâh yoktur. O dilediğini yapar. Ey Rabbimiz! Sen kendisinden başka ilâh olmayan Allâh’sın. Sen zenginsin, biz fakiriz. Üzerimize yağmur indir. İndirdiğini bize kuvvet ve güç kıl. Onu belli bir müddet bize yetir!”

Bunu söyledikten sonra ellerini kaldırdı. O kadar yukarı kaldırdı ki, koltuğunun altındaki beyazlık göründü. Sonra sırtını halka döndü, elbisesini ters çevirdi, elleri bu sırada hep yukarı kalkmış vaziyette idi. Sonra tekrar halka döndü. Minberden indi ve iki rekât namaz kıldı. Allâh, hemen o anda bulutlarını gönderdi. Gök gürledi, şimşek çaktı. Allâh’ın izniyle yağmur yağmaya başladı. Fahr-i Kâinât Efendimiz, daha mescidine dönmeden seller aktı. Hz. Peygamber, cemaatin sığınaklara dönmedeki acelelerini müşâhede edince tebessüm etti ve:

“Şehâdet ederim ki, Allâh her şeye kâdirdir ve ben de Allâh’ın kulu ve Resûlü’yüm” buyurdu. (Ebû Dâvûd, İstiskâ, 2/1173)

 Peygamber Efendimiz, yağmur duâsına çıkınca;
“Ey Rabbim kullarını ve diğer canlıları sula, rahmetini yay, ölü beldeni dirilt.” derlerdi. (Ebû Dâvûd, İstiska, 2/1176)

 

Yağmur yağarken okunacak dua! Hazreti Muhammed'in yağmur duası! ile ilgili etiketler İslam İslamiyet Hazreti Muhammed Yağmur dua din 2019 sağanak
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.