Yağlı ciltler için temizlik önerileri! 4 farklı cilt temizliği yöntemi

Temiz ve pürüzsüz bir cilt hem erkeklerin hem de kadınların kişisel bakımları adına en önemli istekleri arasında gelmektedir. Peki yağlı ciltler nasıl problemsiz bir görünüme kavuşur? İşte detaylar…

Kişisel bakım adımları kişiden kişiye göre değişiklik göstermektedir. Vücutların değişiklik gösteren ihtiyaçlarına bağlı olarak her bireyin kendi özelinde planlaması gereken kişisel bakım rutini, özellikle cilt bakımı açısından önemli bir yere sahiptir.

Farklılaşan cilt tipleri birbirinden farklı bakım rutinlerinin oluşturulmasını gerektirmektedir. Kuru ciltler için farklı, karma ciltler için farklı, hassa ciltler için farklı ve son olarak da yağlı ciltler için farklı bakım uygulamalarının yapılması gerekmektedir. Bu noktada özellikle sivilce ve akne oluşumuna meyilli olan yağlı ciltlerin temizliğine oldukça dikkat edilmelidir.

Yağlı cilt tipi kimi zaman genetik faktörlere bağlı olarak ortaya çıkarken bazı zamanlarda da bulunulan ortamlara, tüketilen gıdalara ve alkol ile sigara kullanımına bağlı olarak da ortaya çıkabilmektedir. Ancak sebebi ne olur ise olsun yağlı ciltlere doğru bakım adımlarının uygulanması, büyük cilt problemlerinin önüne geçilmesi açısından oldukça önemlidir.

YAĞLI CİLTLER İÇİN TEMİZLİK ÖNERİLERİ!

Yağlı ciltler için temizlik önerileri! 4 farklı cilt temizliği yöntemi

Cildin yağ dengesinin korunması, ilerleyen dönemlerde karşılaşılabilecek olan önemli cilt problemlerinin önüne geçilebilmesi açısından oldukça önemlidir. Bu noktada her cilt tipinde olduğu gibi yağlı cilt tipinde de cildin kirden, tozdan ve makyajdan arındırılması önemli bir yere sahiptir.

Makyaj yapılsa da yapılmasa da cildin her gün düzenli olarak köpük veya jel ile temizlenmesi gerekir. Bu noktada tercih edilecek olan ürünün yağlı ciltlere özel olduğundan emin olunması gerekir.

TONİK VE MASKE KULLANIMI!

Yağlı ciltler sivilce ve akne oluşumuna oldukça meyillidir. Bu neden ile cilt güzelce temizlendikten sonra gözeneklerin mutlaka sıkılaştırılması gerekir. Cilt temizliğinin ardından cildin uygun bir tonik ile silinmesi oldukça önemlidir.

Cildin yağ dengesinin korunabilmesi için maske uygulamalarına da dikkat edilmesi gerekir. Temizlenmiş yağlı bir cilde uygulanabilecek olan en etkili maskelerden birisinin malzemeleri ise şu şekildedir:

  • 1 çay kaşığı bal ve 2 çay kaşığı yoğurt karıştırılır. Karışım iyice pürüzsüz hale gelene kadar karıştırılır. Karışım 10- 15 dakika ciltte bekletildikten sonra cilt durulanır.
Yağlı ciltler için temizlik önerileri! 4 farklı cilt temizliği yöntemi ile ilgili etiketler
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.