Yabancılara mülk sattığı ortaya çıkan Ümit Özdağ'ın yardımcısı kendini böyle savundu

Irkçı söylemleriyle sık sık gündeme gelen Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'ın yardımcısı Salih Zeki Altun’un şirketi OFTON İnşaat'ın sığınmacılara oturma izni sözü karşılığında ev sattığı iddia edilmişti. Altun konuyla alakalı açıklama yaptı.

Irkçı ifadeleriyle sık sık gündeme gelen Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'ın yardımcısı Salih Zeki Altun’un şirketi OFTON İnşaat'ın sığınmacılara oturma izni sözü karşılığında ev sattığı iddia edilmişti. 

Ofton İnşaat'ın sahibi Salih Zeki Altun açıklama yaptı. İddiayı reddeden Salih Zeki Altun aynen şu açıklamayı yaptı. 

Noktasına, virgülüne dokunmadan yayınlıyoruz:

Twitterda SIĞINMACILARA vatandaşlık karşılığı daire satışı yaptığım hakkında yapılan haberler gerçeği yansıtmamaktadır. Yönetim Kurulu’nda yer aldığım inşaat şirketine ait taşınmazlar mevzuatta vatandaşlık için gereken asgari tutarın hayli üstündedir. Vatandaşlık alınması maksadıyla yapılan kapsül taşınmazlar değil, yaşam alanları inşa etmek firmamızın temel maksadıdır. Dairelerimizin satışı ise zaman zaman kendi satış ekibimiz tarafından zaman zaman ise satış acentelerince yürütülmektedir.

İlgili mevzuatın hazırlanması bize değil iktidar ve meclise ait bir çalışma olup satış sonrasında vatandaşlık almak üzere başvuru yapılmışsa da bu bizim bilgi ve kontrol yükümlülüğümüz dahilinde değildir.

Bu yola ‘’Cumhuriyeti müdafaa mecburiyetinde’’ hissetmem sebebiyle çıktım ve bu sebeple siyasi hayatta bir görev edindim. Tıpkı bize Atatürk tarafından emrolunduğu gibi.

Beni, Yönetim Kurulu’nda bulunduğum şirketi hedef alabileceklerini bilmeme rağmen hissettiğim bu ihtiyaç doğrultusunda bu yola çıkmakta tereddüt etmeyişimden; gerçeği söylemeye veya yazmaya muktedir olmayan kişilerin yaptığı haber veya asılsız iddialar sebebiyle vazgeçmeyeceğimi belirtmek isterim. Şahsıma ve ticari kimliğime zarar vermek amacıyla yapılan haberlere ilişkin tüm hukuki yollara başvuracağım.

Saygılarımla
Salih Zeki ALTUN

 

Yabancılara mülk sattığı ortaya çıkan Ümit Özdağ'ın yardımcısı kendini böyle savundu ile ilgili etiketler Ümit Özdağ Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ Salih Zeki Altun ofton inşaat
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.