Yabancı büyükelçinin "Erdoğan gidiyor" keyfi kısa sürdü!

20 Aralık'ta en büyük şoku o büyükelçi yaşadı... Abdulkadir Selvi: Yabancılar da 2023’e dönük hesaplarını değiştirmeye başladı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 20 Aralık'ta açıkladığı ekonomik tedbirler ile dolar kurunun hızla  değer kaybetmesi, Türkiye'de görev yapan yabancı büyükelçilerde de şaşkınlık yarattı.

Bu konuda ilginç bir anektodu paylaşan Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, yabancı bir büyükelçi ile bir iş konseyi başkanı arasındaki görüşmeyi köşesine taşıdı.

Selvi, "Yabancılar, 2023 hesaplarını değiştirmeye başladı" başlığını taşıyan yazısında şu ifadeleri kullandı;

"20 Aralık’ta dövizi gerileten yeni ekonomi politikaları devreye girdi ama asıl sonuçları siyasi oldu. AK Parti gidiyor, muhalefet geliyor beklentisinin içine girenlerin hesabı karıştı.

Bunlardan bir kısmı da ülkemizdeki bazı yabancı ülke büyükelçileri.
Uluslararası bir iş konseyi başkanı ile önemli bir ülkenin büyükelçisi arasında geçen diyaloğu paylaşmak istiyorum.

AK Parti’nin gidişini peşin peşin satın alan ülkenin büyükelçisi, 20 Aralık kararları ile ters köşe olmuş durumda. Bu psikolojiyle iş konseyi başkanına, “20 Aralık’tan sonra ne oldu?” diye soruyor.

ÇÖZÜM YİNE ERDOĞAN’DAN GELDİ

Gerçekçi analizleri ile bilinen iş konseyi başkanı, büyükelçinin zaman zaman yüzünü buruşturarak dinlediği şu değerlendirmeyi yapıyor:

1) Doların 18 liraya çıktığı, hızlı fiyat artışlarının yaşandığı bir süreçte halk, çözüm önerilerinin muhalefetten gelmesini bekledi ama çözümü bulan Erdoğan oldu. Muhalefetin çözüm üretemediği bir süreçte, çözüm Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan geldi. Halk bir kez daha, “Çözümün adresi Erdoğan’dır” noktasına geldi.

MUHALEFET SORUNU

2) Türkiye’de sorun arıyorsanız o iktidar değil, muhalefet sorunudur. İktidar yanlış yaptığı zaman oyları azalıyor ama muhalefetin oyları yükselmiyor. Ama iktidar doğru yaptığında AK Parti’nin oyları artıyor, aynı zamanda muhalefetin oyları da düşüyor. 20 Aralık’tan sonra AK Parti’nin oyları yüzde 40’a doğru yükselirken, muhalefetin oyları düştü.

MORALLER YÜKSELDİ

3) Erdoğan, parti yöneticilerini ve bakanları toplayıp, “2023 seçimlerini fark atarak kazanmamız lazım” diye talimat verdi. Ekonomide yaşanan dalgalanma nedeniyle bir süredir moral bozukluğu yaşayan AK Parti kadroları ise 5 yıl daha kalıcıyız diye kolları sıvadılar, çalışmalara başladılar.

HEPSİ, BİR ERDOĞAN ETMİYOR

Türk siyasetinde belirleyici olan liderdir. Seçimleri lider kazanır. Erdoğan AK Parti’yi kurduğu günden bu yana girdiği her seçimi kazanan bir lider.

Çünkü Türk milleti Erdoğan’a güveniyor. Çünkü Erdoğan ekonomik ve siyasi kriz anlarında küllerinden doğan bir lider. 20 Aralık’ta yine büyük lider olduğunu gösterdi. 20 Aralık kararları ile bir hamle yaptı, işin seyrini değiştirdi. Muhalefet ise topluma güven veren bir lider çıkaramıyor.

Hepsini toplasanız bir Erdoğan etmiyor. Böyle olunca yabancılar da 2023’e dönük hesaplarını değiştirmeye başladılar."

YAZININ TAMAMI İÇİN TIKLAYIN...

Yabancı büyükelçinin "Erdoğan gidiyor" keyfi kısa sürdü! ile ilgili etiketler Cumhurbaşkanı Erdoğan Abdulkadir Selvi Dolar Büyükelçi köşe yazarları
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.