Ya İran ile Suudi Arabistan çatışırsa...

Pakistan Başbakanı İmran Han, İslam coğrafyası için korkutan senaryoyu açıkladı. Başbakan Han, İran ile Suudi Arabistan arasındaki bir çatışmanın bölge için en kötü senaryo olacağını söyledi.

Katar merkezli El-Cezire televizyon kanalına konuşan Pakistan Başbakanı İmran Han, ülkesinin Ortadoğu'ya yönelik yaklaşımına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Han, "Bölge için en kötü senaryo İran ve Suudi Arabistan arasında çıkacak doğrudan bir çatışma." ifadesini kullandı.

Ülkesinin bunu engellemeye çalıştığını belirten Han, "Tahran ve Riyad arasındaki arabuluculuğumuz sürüyor, ancak yavaş ilerliyor." dedi. 

Han, Müslümanların Hindistan'da yaşadığı ayrımcılığa ilişkin olarak da "Hindistan'da Müslümanlara yapılanlar Yahudilerin Nazi Almanyası'nda yaşadıklarına benziyor." diye konuştu.

Ülkesinin Yemen'e de barış getirmeye çalıştığını belirten Başbakan Han, bölgede yaşananları "insani bir kriz" olarak niteledi.

Han, Pakistan ve Türkiye arasındaki ilişkiler konusunda ise "Türkiye ile ekonomik iş birliğimizi artırarak ilişkilerimizi derinleştirmek istiyoruz." diye konuştu.

Ya İran ile Suudi Arabistan çatışırsa... ile ilgili etiketler İmran Han Pakistan İran Suudi Arabistan
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.