Y kuşağı nedir? Hangi yıllar Y kuşağında dahildir?

Y kuşağı nedir? Hangi yıllar Y kuşağında dahildir? Eğer, bir kimse 1980 ve 1999 yılları arasında doğmuş ise o kişi Y kuşağı içerisinde yer almaktadır. Y kuşağı nedir? Hangi yıllar Y kuşağında dahildir?

Y kuşağı nedir? Hangi yıllar Y kuşağında dahildir? Son günlerde aralarında büyük farklılık gözüken kuşakları sizler için araştırdık. Peki Y kuşağı nedir? Hangi yıllar Y kuşağında dahildir? Detaylı bilgi haberimizde.

Y Kuşağı Nedir?

Y kuşağı 1980 ve 1999 yıllarını kapsayan bir dönemi ifade eder. Yani bir kimsenin araştırma konusunda kişiler ya da anketler bu kuşak türlerine göre yapılır. Kişinin yaşına ve doğum tarihine göre hangi kuşakta yer aldığı belirlenir. Eğer, bir kimse 1980 ve 1999 yılları arasında doğmuş ise o kişi Y kuşağı içerisinde yer almaktadır. Bu kuşaktan önceki kuşak X, sonraki kuşak ise Z kuşağı olarak anılır.

Y kuşağının özellikleri doğulan yıla ve döneme göre değişiklik gösterir. Özellikle diğer kuşaklara bakıldığında kuşağının özelliği daha farklıdır. Bu kuşakta yer alan kişiler televizyon ile büyümüş kişilerdir. Yani teknolojiye hakim olmuş, teknoloji ile az da olsa iç içe olan kişilerdir. Bu sebepten dolayı özellik bakımından Y kuşağında yer alan kişiler diğer kuşaklara göre daha yeniliklere açıktırlar. Dünyadaki gelişmeler bu kuşak tarafından yakından takip edilir. Genellikle son teknolojik gelişmelere de daha kısa sürede ayak uydurabilirler.

Y Kuşağı Hangi Yıllar

Nesillerin doğum zamanlarına göre belirlenen kuşaklar 3 çeşittir. X, Y ve Z kuşağı bu nesillerin ifade edilme şeklidir. Y kuşağı ise 1980 ve 1999 yılları arasında doğan kişileri ifade etmektedir. Bazı verilere ve araştırmalara göre ise Y kuşağı 1979 ile 1999 yılları arasını kapsamaktadır.

Y Kuşağı Analizleri

Y kuşağı içerisinde yer alan kişilerin analizleri yapıldığında şu sonuçlar ortaya çıkmaktadır;

-Yeniliklere açıktırlar.

- Teknolojiyi yakından takip ederler.

- Kolaylıkla teknolojiye ayak uydururlar.

- Genellikle farkındalığı yüksek kişilerdir.

- Araştırmaya ve sorgulamaya meraklı olurlar.

- Yaratıcılardır.

YILLARA GÖRE KUŞAKLAR?

1946 yılı öncesi doğanlar Sessiz Kuşak (74 yaş üstü)
1946-1964 arasında doğan kuşak: Baby Boomers yani Bebek Patlaması Kuşağı (56-74 yaş arası)
1965-1980 arasında doğanlar X Kuşağı (40-55 yaş arası)
1981- 1999 arasında doğanlar Y Kuşağı (21-39 yaş arası)
2000-2010 arasında doğanlar Z Kuşağı (10-20 yaş arası)
2011- 2020 arasında doğanlar Alfa Kuşağı (10 yaş altı )

Y kuşağı nedir? Hangi yıllar Y kuşağında dahildir? ile ilgili etiketler Y kuşağı nedir Y kuşağındakiler kimler kaç yılı Y kuşağı özellikleri kimler Y kuşağı Hangi yıllar Y kuşağı
GÜNÜN VİDEOSU

Özlem Zengin'den DEM'e: İsrail kendi güvenliği için sizleri yaşatıyor!

AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin ile muhalefet milletvekilleri arasında 'İsrail ile ticaret' tartışması çıktı. DEM sıralarına seslenen Zengin'in "Zaten İsrail'in asıl amacı sizin gibileri korumaktır. İsrail kendi güvenliği için sizleri yaşatıyor. " sözleri gündem oldu.