Xiaomi'den sevindiren açıklama! Artık depremler önceden tahmin edilecek...

Dünyada depremlerin en çok yaşandığı Çin'in teknoloji devlerinden olan Xiaomi geliştirdiği sistem ile depremleri önceden tahmin edebileceğini açıkladı.Bir süre önce hizmete sunduğu deprem bildirim sisteminin kapsamını genişleten şirket, sismik verileri hesaplayarak insanların önceden uyarılmasını sağlayacak.

Çin merkezli teknoloji şirketi Xiaomi bir süre önce geliştirdikleri sistem ile deprem anında kullanıcılarını uyarabildiklerini duyurmuştu. Şirket şimdi bu teknolojiyi bir üst seviyeye çıkardı.

DEPREM TEKNOLOJİ SİSTEMLERİNİ BİR ÜSTE TAŞIDILAR


Geliştirdikleri ilk sistemin Çin'in 25 kentinde kullanılabildiğini ve bugüne kadar yapılan çalışmalarda büyüklüğü 4.0 ve üzerinde olan en az 35 depremin tespit edildiğini söyleyen Xiaomi, şimdi ise bu teknolojinin kapsamının genişlediğini ve kullanıcıların bu sisteme dahil olarak olası depremlerin önceden tahmin edilebilmesi için yardımcı olabileceklerini söylüyor.

 Xiaomi'den sevindiren açıklama! Artık depremler önceden tahmin edilecek...

KULLANICILAR DEPREM OLACAĞINA DAİR UYARI ALACAK

Xiaomi, deprem bildirim ve izleme sistemini akıllı telefonlardaki yerleşik sensörler ile mümkün kılıyor. Bunun için özel bir algoritma geliştiren şirket, böylelikle deprem anında kullanıcıyı uyarıyor. Ancak bu algoritmanın son hali, sismik verilerin hesaplanmasını da sağlıyor. Eğer bu hesaplamaların sonucu bir depremin habercisi ise kullanıcılar, deprem olacağına dair bir uyarı alıyorlar. Xiaomi, bu teknolojinin Chengdu Yüksek Teknoloji Afet Azaltma Araştırma Enstitüsü ile birlikte geliştirildiğini ifade ediyor.

 

UZMANLAR 'TESTLER YAPILMALI' DİYOR

Xiaomi, geliştirdiği deprem izleme sistemine çok güveniyor. Hatta Xiaomi'ye göre bu teknoloji, Çin'in ulusal deprem izleme ve erken uyarı ağını eksiksiz bir hale getirecek. Üstelik yeni kullanıcılar bu sisteme dahil oldukça ve sistemin kullanılabilirliği arttıkça, Çin'deki depremler önceden tahmin edilbilir olacak. Ancak şu an için bu teknolojinin ne kadar doğru bir şekilde çalıştığı net değil. Uzmanlar, bağımsız kurum ve kuruluşların bu teknolojiyle ilgili testler yapılması gerektiğine inanıyorlar.

DEPREMİN YIKICI ETKİSİ AZALTILACAK

Xiaomi'nin deprem bildirim ve erken uyarı sisteminin amacı, depremin yıkıcı etkisini azaltmak. Bu noktada yapılan bazı araştırmalar, depremin 20 saniye önceden bilinmesinin, etkinin yüzde 63 oranında azaltılabileceğini ortaya koyuyor.

Xiaomi'den sevindiren açıklama! Artık depremler önceden tahmin edilecek... ile ilgili etiketler deprem telefon Çin xiaomi
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.