Xiaomi'de neler oluyor? Şirketin CEO'su istifa mı etti?

Xiaomi halkla ilişkiler Genel Müdürü Wang Hua, şirketin CEO'su Lei Jun'un başkanlık görevinden istifa ettiği haberini verdi ama bu yanlış anlaşılarak küçük çaplı paniğe sebep oldu. Daha sonra başka açıklamalar yapılarak şirketin sadece yan kuruluşundan istifa ettiği, tamamen ayrılmadığı ortaya çıktı.

Bugün erken saatlerde Xiaomi halkla ilişkiler Genel Müdürü Wang Hua, şirketin CEO'su Lei Jun'un başkanlık görevinden istifa ettiği haberlerini netleştirmek için Weibo'yu (Çinli bir mikroblog sitesi) kullandı.

Jun, markayı tamamen terk ettiği için çoğu kişi açıklamayı yanlış anladı, ancak yönetici şimdi de bazı yeni açıklamalarda bulundu.

Çin'deki netizenler kısa süre önce Lei Jun'un Pekin Xiaomi Electronic Products Co Ltd'deki Yönetim Kurulu Başkanlığı görevinden ayrıldığını keşfetti. Ancak, bu bilgi onun Xiaomi Grubundan tamamen istifa etmesiyle karıştırıldı.

Böylece, Xiaomi'nin Halkla İlişkiler Genel Müdürü, Lei Jun'un liderliğinden sadece elektronik biriminden ayrıldığını ve Çinli teknoloji devi grubundan tamamen ayrılmadığını açıkladı. Ayrıca yöneticinin markanın otomobil üretim planlarına odaklandığını da sözlerine ekledi.

Wang Hua'nın açıklamasına benzer şekilde Lei Jun da kendi Weibo hesabında daha fazla açıklama yaptı. Sosyal medya gönderisinde, Xiaomi Grubunun çok sayıda yan kuruluşuna sahip olduğunu belirtti. Bu nedenle, bu bağlı ortaklıkların yönetim kurulu ve yasal temsilcilerinin bir değişiklik/düzenleme görmesi nadir bir olay değildir.

Jun, Xiaomi Electronics'in başkanından istifa etme hamlesinin daha sert bir şey olarak yanlış anlaşılmaması gerektiğini söyledi. Birim markanın büyük bir parçası olsa da, grubun geneli sadece tüketici elektroniği ürünlerinden çok daha büyük.

 

Kaynak: SuperHaber

Xiaomi'de neler oluyor? Şirketin CEO'su istifa mı etti? ile ilgili etiketler CEO istifa Çin xiaomi
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.