Xiaomi 8 satış fiyatı ne kadar? | Satışa çıktı mı?

Mi 6 ile dünya genelinde yüksek satış rakamları yakalayan Xiaomi, yeni Mi 8 ile beraber yeniden piyasayı sallamaya hazırlanıyor. Xiaomi’nin Çin’de ki bir etkinlikte tanıttığı Mi 8, Explorer Edition ve SE varyantları ile birlikte toplamda üç farklı model ile satışa çıkıyor. Peki Xiaomi 8 satış fiyatı ne kadar? Kaç TL? Kaç para? Özellikleri neler? İşte detaylar:..

Xiaomi 8 satış fiyatı ne kadar? Çin pazarından büyük satış gösteren Xiaomi Mi 8, edilen bilgiye göre Fransa ve Rusya pazarında satışa çıkmış durumda. Avrupa'daki satış detayları hakkında çok fazla bilgi bulunmazken, Roland Quandt daha detaylı ve gerçekçi bir bilgiyle karşımızda bulunuyor. Son dönemde sağlam sızıntılar yapan Quandt’ın haberine göre Xiaomi Mi 8, Avrupa pazarına ağustos ayında giriyor. Peki Xiaomi 8 satış fiyatı ne kadar? Kaç TL? Kaç para? Özellikleri neler? Satışa çıktı mı? İşte detaylar:..

Xiaomi 8 satış fiyatı ne kadar? | Satışa çıktı mı?


Xiaomi 8 fiyatı ne kadar? Kaç TL?

WinFuture isimli bir kaynağa göre normal Xiaomi Mi 8 modeli, Ağustos ayında Avrupa ülkelerinde satışa sunulacak. Explorer Edition ya da 8GB RAM’e sahip modellerin ise ilk etapta satışının yapılması düşünülmüyor. 6GB RAM/64GB depolama alanı veya 6GB RAM/128GB depolama alanına sahip modeller ilk piyasaya sürülecek versiyonlar arasında. Telefonun renk seçenekleri olarak ise siyah ve mavi alternatifleri bulunacak.

Xiaomi Mi 8 Teknik Özellikleri
Ebatlar: 154,9 x 74,8 x 7,6 mm (175 gr)
Yazılım: Android 8.1 Oreo (MIUI 10 Arayüzlü)
İşlemci: Sekiz Çekirdekli Qualcomm Snapdragon 845
GPU: Adreno 630
RAM ve Depolama: 6GB RAM - 64GB/128GB Depolama Alanı
Batarya: 3400mAh (Hızlı Şarj 4.0 Destekli)
Ekran: 6.21inç Full HD + (2248 × 1080) AMOLED
Kablosuz internet: 802.11ac
Bluetooth:Bluetooth 5.0
Soketler: USB Type-C Bağlantı Noktası, İki Adet Nano SIM yuvası
Arka kamera: 12MP+12MP Dual Arka Kamera
Ön kamera: 20MP

Yeni Xiaomi Mi 8’in en çok ön plana çıkan özelliklerinden birisi de çift frekansa sahip GPS özelliği. Bu sayede konum doğruluğu önceki versiyonlara göre 5 kata kadar daha fazla olacak çünkü cihaz L1 bandının üstünde yeni bir L5 bandı daha kullanıyor. Xiaomi Mi 8’in İsviçre’de 480€ ve 520€ fiyatlarından raflarda ki yerini alması bekleniyor. Fiyatları Çin’de ki kadar makul olmayan markanın yine de rakiplerine nazaran iyi bir alternatif olduğu söylenebilir.

XİAOMİ

Xiaomi Inc. Çin, Pekin merkezli dünyanın en büyük 4. akıllı telefon üreticisi.

Xiaomi, akıllı telefonlar, mobil uygulamalar, dizüstü bilgisayarları ve birçok tüketici elektroniği tasarlar, geliştirir ve satışını yapar.

Ağustos 2011'de ilk akıllı telefonunun piyasaya sürülmesinden bu yana, Xiaomi, merkezinin bulunduğu Çin'de pazar payı kazandı ve akıllı ev (IoT) cihaz ekosistemi de dahil olmak üzere daha geniş bir tüketici elektroniği dizisi geliştirmeye başladı.

Şirketin kurucusu ve CEO'su Forbes'e göre Çin'in en zengin 23. kişisi olan Lei Jun'dur. Şirket, 2014'te 60 milyondan fazla akıllı telefon satışı yapmıştır.

 

Şirketin ağırlıklı olarak Çin, Hindistan, Malezya ve Singapur'da 8000'den fazla çalışanı vardır. Endonezya, Filipinler, Güney Afrika ve Brezilya gibi diğer ülkelerde de genişlemektedir.

International Data Corporation'ye göre, Ekim 2014'te Xiaomi, Samsung ve Apple Inc.'i takiben dünyanın üçüncü büyük akıllı cep telefonu üreticisi oldu. IDC raporuna göre Xiaomi, 2014 yılında Çin'in en büyük akıllı telefon satıcısı oldu ve Samsung'u geçti. Xiaomi, Aralık 2014'ün sonunda, yatırımcılardan 1,1 milyar ABD doları tutarında yatırım aldıktan sonra, dünyanın en değerli teknoloji kuruluşlarından biri oldu ve Xiaomi'nin değeri 46 milyar Amerikan dolarını aştı. Xiaomi, Temmuz 2014'te flipkart.com aracılığıyla Hindistan pazarına girdi.

Xiaomi 8 satış fiyatı ne kadar? | Satışa çıktı mı? ile ilgili etiketler Xiaomi 8 satış fiyatı ne kadar xiaomi satışa çıktı mı kaç para kaç tl özellikleri neler?
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.