www ne demek? www açılımı nedir? Ne anlama gelir?

İnternet sitelerine giriş yaparken yazdığımız www yani World Wide Web ne anlama gelir? Geniş Dünya Ağı anlamına gelen www ifadesi, aslında dünya üzerinde bulunan bütün bilgisayarların birbirleri ile iletişim kurabilmesine olanak sağlar.

WWW açılımı nedir sorusu hakkında araştırmalar başladı. Dünya üzerindeki tüm bilgisayarların birbirleri ile iletişim ve bağlantı kurmasına imkan sağlayan ve World Wide Web açılımına sahip olan www ifadesi internette giriş yaptığımız tüm sitelerde yer almaktadır.

WWW AÇILIMI NEDİR?

Açılımı World Wide Web olan ve Türkçe karşılığı 'Geniş Dünya Ağı' olan bu ifadeyi internette sıkça görürüz.

WORLD WİDE WEB NE ANLAMA GELİR? NE İŞE YARAR?

İnternet sitelerine giriş yaparken, başına yazmış olduğumuz www: World Wide Web teriminin baş harflerinden oluşmuştur. Kullandığımız bütün sitelere giriş yapabilmemiz adına kullanılan bu kısıtlamanın anlamı ise geniş dünya ağıdır, kısaca web olarak ifade edilebilir. Bütün bilgisayarların birbirleriyle iletişim kurduğu bu evrensel ağ, görüntülü veya sesli verilerin iletilmesine olanak sağlar.

Amacı ise, mevcut verileri aynı zaman diliminde birçok kişiye ulaştırmaktır. Bu ağda yer alan web sitelerinin çoğuna ulaşmak için ise kullandığımız başlıca programlar vardır: Safari, Opera, Internet Explorer…

www ne demek? www açılımı nedir? Ne anlama gelir? ile ilgili etiketler internet www ne demek
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.