Wuhan'dan yeni salgın alarmı: Kolera tespit edildi!

Kovid 19 salgınının yayıldığı Çin'in Wuhan kentinde üniversiteli bir gençte kolera vakası tespit edildi. Çinli uzmanlar, hastalığın geniş kitlelere bulaşmaması için önlem almaya hemen başladı.

Geçtiğimiz yıl ülkemiz sularında görülen deniz salyasıyla birlikte gündem olan kolera, bugün endişelendirici bir haberle dünya gündemine geldi. 

Çin’in Wuhan Üniversitesi, kolera vakası bildirdi. Vakanın tespit edilmesiyle birlikte Çinli uzmanlar, hastalığın geniş kitlelere bulaşmaması için önlem almaya hemen başladı.

 Bölgedeki sağlık müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada koleranın bir öğrencide tespit edildiği bildirildi.

Kolera vakası tespit edildikten sonra öğrenciden numuneler toplandığı, temaslı takibi gerçekleştirildiği ve bazı mekanların dezenfeksiyon için kapatıldığı açıklandı. Çin, şu ana kadar başka bir vaka tespit edilmediğini vurguladı.

Kirlenmiş yiyecek ve su yoluyla yayılan ve akut ishale neden olan öldürücü bir hastalık olan kolera, Mart ayında bir vaka tespit edilmiş ve geçen yıl tespit edilen beş vaka ile Çin'de nispeten nadir görülüyor.

Covid-19'un orijinal merkez üssü olan Wuhan'da olası bir çıkış, Çin'in sağlık sistemi, virüsü yok etmek için tasarlanmış sert bir sıfır tolerans yaklaşımına rağmen ülke genelinde koronavirüs enfeksiyonları alevlenirken benzeri görülmemiş bir incelemeyle karşı karşıyayken geliyor.

 

Wuhan'dan yeni salgın alarmı: Kolera tespit edildi! ile ilgili etiketler Kolera Wuhan Çin kovid-19
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.