Wuhan'da görülmemiş verilere ulaşıldı

Dünya genelinde bir salgına neden olan koronavirüs ilk olarak Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıkmıştı. Virüs ilk göründüğü o günden bu yana sürekli çeşitli iddialar gündeme geldi. Bu iddialar içindeki en ciddi olanı ise virüsün Wuhan'daki laboratuvardan sızdığı yönündeydi. Dünya Sağlık Örgütü şu an virüsün kaynağını tespit için bu laboratuvarda inceleme yapıyor. Son gelen bilgi ise daha önce görülmemiş verilere ulaştıkları yönünde. İşte DSÖ heyetinin bu konudaki açıklamaları.

Küresel bir salgına dönüşen koronavirüsün kökenini araştırmak için virüsün çıktığı Çin'in Wuhan kentinde bulunan Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) bilim ekibi incelemelerine devam ediyor.

Salgının başlangıcından bu yana çeşitli komplo teorileri üretilirken, yürütülen çalışmalar kapsamında virüsün üretildiği yer olduğu iddia edilen Viroloji Enstitüsü laboratuvarını ziyaret eden bilim ekibi, “daha önce kimsenin görmediği veriler” tespit ettiklerini ve bir noktaya ulaşmakta olduklarını duyurdu.

DSÖ ekibinin İngiliz üyesi Dr. Peter Daszak, herkesi şaşırtan açıklamalar yaptı, Virüsün laboratuvardan yayıldığı ihtimalini göz ardı etmediklerini ifade eden Daszak, “Yeni veriler elde ettik ve bu iyi bir şey. Virüs için doğru yönlere bakmamıza yardımcı olmaya başlayan çok değerli şeyler” diye konuştu.

Wuhan'da görülmemiş verilere ulaşıldı

Salgının Çin'de ortaya çıkmasından bir yıl sonra bölgeye gelen DSÖ ekibinin İngiliz üyesi, yetkililerle de görüştüklerine işaret ederek, “Daha önce görülmemiş verileri bizimle paylaşıyorlar. Olası yolları bizimle açıkça konuşuyorlar. Bir yere varmaktayız ve ekibin tüm üyelerinin bu şekilde düşündüğünü söyleyebilirim. Çin'in bizimle çalışmaya istekli olduğunu düşünüyorum ve bunu her gün görüyorum” dedi.

Wuhan'da görülmemiş verilere ulaşıldı - Resim : 2

“HER ŞEY ARTIK MASADA”

Korona virüsün laboratuvardan yayıldığına dair iddiaları bildiklerini belirten Daszak, “Enstitüdeki laboratuvarın konuyla ilgisi olabileceğine dair tezlerden haberimiz elbette var. Ve merak etmeyin bu konuda sorular sormaya devam edeceğiz. Eğer bulduğumuz veriler bizi virüsün laboratuvardan yayıldığı tezlerine götürecekse, verileri takip edeceğiz. Kanıtları takip edeceğiz. Bilgiler bizi canlı hayvan pazarına götürürse oraya, vahşi hayvan satılan marketlere götürürse oraya ve hatta bir laboratuvara götürürse oraya gideceğiz. Her şey artık masada ve bizler de bu konuda açık görüşlüyüz” ifadelerinde bulundu.

Wuhan'da görülmemiş verilere ulaşıldı ile ilgili etiketler DSÖ Çin Wuhan laboratuvar peter Daszak
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.