WSJ Raporu: ABD, Orta Doğu'dan çekilmeye başladı!

ABD Başkanı Joe Biden'ın geçtiğimiz günlerde yapılan NATO zirvesinde de vurguladığı gibi; NATO, odağına Çin'i koyduğunu açıkladı. Özellikle bu açıklamanın ardından ABD merkezli WSJ (Wall Street Journal) bir rapor yayınladı. Raporda, kilit ülkelerdeki Patriot savunma bataryalarından başlayarak, ABD'nin Orta Doğu'dan yavaş yavaş çekilme sürecine girildiğine işaret ediliyor.

SuperHaber'in çevirdiği ve ABD merkezli Wall Street Journal'ın Cuma günü yayınladığı bir rapora göre ABD, Patriot hava savunma sistemlerini Orta Doğu'dan sessizce çekiyor.

Raporda, ABD'nin Orta Doğu'daki kilit ülkelerden 8 adet savunma bataryasını çekmekte olduğuna değinildi. Raporda bu süreç 'ABD'nin askerinin ayakizlerinin büyük yeniden dizilişi' olarak adlandırıldı. 

WSJ Raporu: ABD, Orta Doğu'dan çekilmeye başladı!

BİRÇOK ORTADOĞU ÜLKESİNİN GELECEĞİNİ ETKİLEYECEK

Amerikan askerlerinin yeniden dizilmesi ise başta Irak olmak üzere, Kuveyt, Suudi Arabistan ve Ürdün gibi ABD'nin kilit müttefiklerini etkileyecek. 

Bu, aynı zamanda İsrail'in de durumdan etkileneceğini gösteriyor zira Patriot hava savunma sistemleri İran 've benzeri' ülkelerden gelebilecek tehditlere karşı bahsi geçen ülkeleri koruyan en büyük unsur olarak gösteriliyor.

ABD MÜTTEFİKLERİ KÖR KALACAK

Uzak mesafeden radar sinyalleri yakalayan bu hava savunma sistemlerinin geri çekilmesi, Orta Doğu'daki ABD müttefiklerini özellikle İran'a karşı kör edecek.

Wall Street Journal'ın raporuna göre yetkililer 'Biden yönetimi ABD üretimi anti-misil sistemlerinin sayısını Orta Doğu'da keskin bir şekilde düşürüyor' açıklamasını yaptı.

Raporda, 'ABD'nin Orta Doğu'dan yavaşça geri çekiliyor olmasının sebebinin, NATO'nun odağına Çin ve Rusya'nın koyulması olduğu' tahmin ediliyor. 

SADECE PATRİOTLARI ÇEKMİYORLAR

ABD üretimi başka bir hava savunma sistemi olan THAAD (Terminal Yüksek İrtifa Alan Savunması) da tıpkı Patriotlar gibi Suudi Arabistan'dan geri çekiliyorlar. Aynı zamanda bölgeye olan savaş uçağı filosu desteği de ciddi oranda düşmüş durumda. 

 

WSJ Raporu: ABD, Orta Doğu'dan çekilmeye başladı! ile ilgili etiketler Orta Doğu rapor ABD Patriot wsj
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.