Work and Travel nedir? Nasıl yapılır? Work and Travel şartları neler?

En büyük hayali Amerika'da hem para kazanıp hem de gezmek olan üniversite öğrenciler Work And Travel programına başvuruyor. Bu çerçevede, Work and Travel programının ne olduğu ve nasıl yapıldığı büyük bir merakla araştırılan konular arasında. Peki, Work and Travel nedir? Nasıl yapılır? Ayrıntılar haberimizde...

Work and Travel  Üniversite öğrencileri için gerçekleştirilen kültürel değişim programı olarak öne çıkıyor. Öğrenciler bu program sayesinde Amerika'da hem çalışma hem de gezme fırsatı buluyor. Peki, Work and Travel nedir? Nasıl yapılır? Detaylar haberimizde... 

Work and Travel nedir? Nasıl yapılır? Work and Travel şartları neler?

WORK AND TRAVEL NEDİR?

Üniversite öğrencilerinin en büyük arzularından birisi yurtdışına çıkarak kültürleri yakından tanımaktır. Kendi mesleklerinde önemli gelişmeleri yakından takip etmek isteyen öğrenciler üniversite döneminde yurtdışına çıkmak için pek çok fırsat yakalayabilirler. Work and travel de bu fırsatların başında gelmektedir. Bu kültürel programın amacı öğrencilerin farklı kültürleri yakından tanımasını amaçlar.

 Üniversitelerde okuyan birbirinden farklı bölüm öğrencileri bu programdan yararlanarak eğlenceli ve kazançlı bir dönem yaşayabilirler. Üniversite öğrencilerinin beğendiği bu program Amerikan hükümeti tarafından da kontrol ediliyor. Work and Travel sayesinde öğrenciler İngilizceyi de daha iyi bir şekilde öğreniyorlar. Şartları sağlayan öğrenciler için Work and Travel önemli bir fırsat olarak öne çıkıyor.

WORK AND TRAVEL NASIL YAPILIR?

Work and Travel, Amerika'da gerçekleştirilen bir değişim programıdır. Üniversite öğrencilerinin katıldığı bu program sayesinde Amerika'da kültürel bir gezi düzenleniyor. Bu program sayesinde Türkiye başta olmak üzere dünyanın pek çok yerinden öğrenciler Amerika'da çalışma ve gezme şansı yakalıyorlar.

 Yaz tatillerini çalışarak geçiren gençler aynı zamanda farklı bir kültürü de daha yakından tanıyabiliyorlar. Work and Travel sayesinde öğrenciler hem çalışıp hem de Amerikan kültürünü yakından tanıyabiliyorlar. O nedenle üniversite öğrencileri Work and Travel programına katılmayı tercih ediyorlar.

WORK AND TRAVEL ŞARTLARI

Work and Travel programına katılmak için bazı şartların sağlanması gerekiyor. Öncelikle Work and Travel programına katılmak isteyen kişilerin tam zamanlı olarak üniversite öğrencisi olmaları gerekiyor. Bunun yanı sıra İngilizce de mutlaka en az orta seviyede bilinmelidir. Work and Travel programına katılmak isteyen kişilerin 18- 26 yaş aralığında olması gerekmektedir. Bunun yanı sıra Work and Travel'a katılacak olan öğrencilerin okudukları üniversitede not ortalamalarının da en az 2.00 olması gerekmektedir. Ayrıca Work and Travel programına katılacak kişilerin bu programı yapabilecek olgunluğa ve yeterliliğe sahip olması da gerekir.

 Work and Travel boyunca keyifli ve güzel bir süreç geçirecek olan gençler aynı zamanda bir işte de çalışıyorlar. O nedenle bu öğrencilerin çalışabilecek iş disiplinlerinin de mutlaka olması gerekmektedir. Ayrıca üniversite öğrencileri Work and Travel programından faydalanmak istediklerinde Amerika'nın birbirinden farklı şehirlerinden birine gidebilirler. Bu şehirlerde bulunan bir işte çalışırken aynı zamanda çalışma vizeleri de olacaktır. Bu yüzden öğrenciler keyifli bir öğrencilik dönemi yaşamış olurlar. Work and Travel programı öğrenciye tecrübe kazandırırken İngilizce dilini geliştirme fırsatı da verecektir.

 

 

Work and Travel nedir? Nasıl yapılır? Work and Travel şartları neler? ile ilgili etiketler Amerika yurt dışı work and travel
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.