Winnie the Pooh'un haritası rekor fiyata satıldı!

ATV'de 2000-2003 tarihleri arasında yayınlanan ve ülkemizde de oldukça popüler olan Winnie the Pooh'un 1926 tarihli haritası, açık artırmada rekor bir fiyata satıldı.

Sevimli ayıcık Winnie ve arkadaşlarının hikayesini konu alan ve 1926 yılında Alan Alexander Milne tarafınan yaratılan çizgi filmin haritası, inanılması güç bir fiyata satıldı.

 Winnie the Pooh'un haritası rekor fiyata satıldı!

Milne ve illüstratör EH Shepard tarafından çizilen ve gerçek hayatta hiçbir yeri işaret etmeyen bu harita, yapılan açık artırma sonucunda 566.770 dolara alıcı buldu. Harita, çizgi filmde gördüğümüz alanların yerleşkelerini ve karakterlerin ilk hallerinin çizimlerini gösteriyor.

 Winnie the Pooh'un haritası rekor fiyata satıldı! - Resim : 2

'Çocuk edebiyatının en meşhur haritası' olarak adlandırılan bu çizim, İngiltere’deki Sotheby müzayede evinde sergileniyordu. Satışın 130.000 dolar civarında sonlanmasını bekleyen müzayede yetkilileri, sonucun kendileri için de şaşırtıcı olduğunu belirttiler.

Winnie the Pooh'un haritası rekor fiyata satıldı! ile ilgili etiketler Winnie the Pooh tablo
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.