Windows XP nasıl format atılır? Windows XP sıfırdan kurulum rehberi

Hayatımızın vazgeçilmez bir parçası haline gelen bilgisayarlarda, belirli bir kullanım süresinden sonra yavaşlama veya çeşitli teknik problemler görülebiliyor. Windows XP işletim sistemine sahip kullanıcılar, bilgisayarlarına nasıl format atabileceklerini büyük bir merakla araştırıyor. Peki, Windows XP nasıl format atılır? Ayrıntılar haberimizde...

Windows XP Microsoft'un kişisel bilgisayarlar ve sunucu sistemleri için ürettiği işletim sistemi ailesi Windows'un NT çekirdeği üzerinde yükselen altıncı ara sürümüdür. Windows XP kullanıcıları, belirli bir kullanım süresinin ardından çeşitli teknik problemlerle karşılaşabiliyor. Bu teknik problemlerin en önemli çözüm yollarından biri de bilgisayara format atmak. Peki, Windows XP nasıl format atılır? Detaylar haberimizde...  

Windows XP nasıl format atılır? Windows XP sıfırdan kurulum rehberi

WINDOWS XP NASIL FORMAT ATILIR?

Format, sistem çöktükten sonra değil, çökmeden önce yapılması gereken bir işlemdir. Zira sistem çöktükten sonra verilerinizi kurtarmak için ikinci bir bilgisayara ihtiyaç duyarsınız. Sabit diskinizi sökmeniz ve diğer bilgisayara takmanız gerekir ve bu da zahmetli bir iş olur.

1. Windows XP CD-ROM'unu takın ve bilgisayarınızın güç düğmesine dokunun.

2. "Press any key to boot from CD..." mesajını göreceksiniz. Herhangi bir tuşa bastığınız anda sistem takılı olan XP CD-ROM'undan sistem dosyalarını yükleyecektir ve kurulum başlayacaktır. 

3. Gelen ekranda "boot" yazan bölüme tıklayın.

4. CD-ROM'dan açılış yapılıp kurulum işlemi başladı, karşımıza ilk çıkan yazı şu olacaktır:  "Setup is inspecting your computer's hardware configuration..." 

5. Bir bekleme süresinin ardından, Microsoft'un klasik mavi yükleme ekranı geliyor. Daha sonra "Kur'a Hoş Geldiniz. (Setup is starting Windows)" mesajı ve Windows XP Professional Kur yada Windows XP Home Kur ekranı geliyor.

6. ENTER tuşuna basarak devam ediyoruz.

7 .Windows XP Licensing Agreement yani yazılım anlaşması ekrana gelecek. F8 tuşuna basarak devam ediyoruz.

8. Şimdi, diskin bölümlenmesi ve formatlama işlemi aşamasına geliyoruz.

9. Bu bölüm bütün format, yani sıfırlama işini yapacağımız bölümdür. Komutları okuyarak kolaylıkla işlemleri gerçekleştirebilirsiniz.

10. Ardından dosyalarınız CD'den bilgisayara kopyalanacak.

11. Yüklemeler tamamlandıktan sonra bilgisayarınız yeniden başlatıcaktır. 

Windows XP nasıl format atılır? Windows XP sıfırdan kurulum rehberi ile ilgili etiketler bilgisayar windows cp format
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.