Windows Vista nasıl format atılır? Windows Vista sıfırdan kurulum rehberi

Hayatımızın vazgeçilmez bir parçası haline gelen bilgisayarlarda, belirli bir kullanım süresinden sonra yavaşlama veya çeşitli teknik problemler görülebiliyor. Windows Vista işletim sistemine sahip kullanıcılar, bilgisayarlarına nasıl format atabileceklerini büyük bir merakla araştırıyor. Peki, Windows Vista nasıl format atılır? Ayrıntılar haberimizde...

Windows Vista, kişisel bilgisayarlar için geliştirilen Microsoft Windows işletim sistemleri ailesinin sürüm olarak altıncı üyesidir. Windows Vista kullanıcıları, belirli bir kullanım süresinin ardından çeşitli teknik problemlerle karşılaşabiliyor. Bu teknik problemlerin en önemli çözüm yollarından biri de bilgisayara format atmak. Peki, Windows Vista nasıl format atılır? Detaylar haberimizde...  

Windows Vista nasıl format atılır? Windows Vista sıfırdan kurulum rehberi

WINDOWS VISTA NASIL FORMAT ATILIR?

1. Windows Vista kurulumu sırasında sabit diskinizi biçimlendirmek için, Windows Vista kurulum diskini veya USB flash sürücüyü kullanarak bilgisayarınızı başlatmanız gerekir.

2. Bilgisayarınızı Windows normal şekilde başlayacak şekilde açın, Windows Vista yükleme diskini yerleştirin ve sonra bilgisayarınızı kapatın.

3. Bilgisayarı yeniden başlatın.

4. İstendiğinde herhangi bir tuşa basın ve ardından beliren talimatları izleyin.

5. "Windows'u Yükle" sayfasında, görüntülenen yönergeleri izleyin ve sonra Şimdi yükle'yi tıklatın.

6. "Windows'u Yükle" sayfası görünmüyorsa ve herhangi bir tuşa basmanız istenmezse, bazı sistem ayarlarını değiştirmeniz gerekebilir. 

7. "Kurulum için önemli güncellemeleri alın" sayfasında, başarılı bir kurulum sağlamak ve bilgisayarınızın güvenlik tehditlerine karşı korunmasına yardımcı olmak için en son güncellemeleri almalısınız. Kurulum güncellemelerini almak için bir İnternet bağlantısına ihtiyacınız olacak.

8. "Etkinleştirme için ürün anahtarınızı yazın" sayfasında, aşağıdakilerden birini yapın:

Windows Vista'yı yeniden yüklüyorsanız, ürün anahtarınızı şimdi girmelisiniz.

Windows Vista'yı yeniden yüklemiyorsanız, bu adımı atlayabilirsiniz.

9. "Lütfen lisans koşullarını okuyun" sayfasında, lisans şartlarını kabul ediyorsanız, Lisans şartlarını kabul ediyorum'u tıklayın.

10. "Hangi yükleme türünü istiyorsunuz?" sayfasında, Özel'i tıklayın.

11. "Windows'u nereye yüklemek istiyorsunuz?" sayfasında, Sürücü seçenekleri (gelişmiş) seçeneğini tıklayın.

12. Biçimlendirmek istediğiniz bölümü tıklayın ve Biçimlendir'i tıklayın.

13. Bu sabit sürücüde birden fazla bölüme sahipseniz ve onları bir büyük sürücü haline getirmek için onlardan kurtulmak istiyorsanız, o zaman bir bölüm seçin ve her bölüm için Sil seçeneğine tıklayın. Tüm bölümleri sildikten sonra Ayrılmamış Alan bölümünü seçin ve Formatla seçeneğine tıklayın.

14. İstediğiniz biçimlendirme seçeneğini seçin.

15. Biçimlendirmeyi tamamladığınızda İleri'ye tıklayın.

16. ilgisayarınızın adlandırılmasını ve bir ilk kullanıcı hesabı oluşturmayı da içeren Windows

17. Vista'yı yüklemeyi tamamlamak için talimatları izleyin.

19. Windows Vista'yı yeniden yüklemek istemiyorsanız, kurulumu bu noktada iptal edebilir ve yeni biçimlendirilmiş disklerinizi saklayabilirsiniz.

 

Windows Vista nasıl format atılır? Windows Vista sıfırdan kurulum rehberi ile ilgili etiketler Windows vista format
GÜNÜN VİDEOSU

Pendik Belediyesi'nde CHP'li meclis üyesinden İmamoğlu önergesi! Ahmet Cin'den manidar cevap!

Pendik Belediye Meclisi’nde CHP meclis üyesi, İmamoğlu‘nun Pendik Belediye Meclisine resminin asılması ile ilgili önerge verdi. Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin, "Siz ne zaman Cumhurbaşkanımızın resmini asarsanız ben de o zaman İmamoğlunun resmini asacağım!" diyerek teklifi reddetti.