Windows güvenli moda nasıl alınır? Windows 10 güvenli moda alma yöntemi

Windows modellerinde kullanıcılar herhangi bir hata oluştuğunda o haytayı giderebilmek için Güvenli modu aktife almak isterler. Bazı kullanıcılar bilgi sahibi olmak ve hatayı gidermek adına güvenli moda nasıl alındığını merak ederek araştırmaktadır. Haberimizde güvenli moda nasıl alınması gerektiğini adım adım paylaştık. İşte adım adım güvenli moda alma yöntemleri...

Windows 10 veya 11 sürümlerini güvenli moda almak aslında oldukça basit. Sadece bu adımları takip ederek güvenli moda almayı başarıyla gerçekleştirebilirsiniz. Aslında Windows işletim sistemine sahip cihazlarda güvenli moda almanın birden fazla yöntemi var. Biz sizler için en çok tercih edilen yöntemi derledik. İşte güvenli moda almanın yöntemleri...

Windows güvenli moda nasıl alınır? Windows 10 güvenli moda alma yöntemi

WİNDOWS GÜVENLİ MODA ALMA YÖNTEMİ

-Öncelikle yapmanız gereken birinci adım Windows başlat menüsünde yer alan Aç/Kapat sekmesine tıklamak. Ardından Yeniden Başlat butonuna Shift tuşuna basılı tutarak tıklayarak işletim sisteminizin güvenli modda açabilirsiniz.

-Güvenli modu msconfig ile açmak için arama çubuğuna çalıştır yazın. Ardından karşınıza çıkan ekranda çalıştır yazılımını açtıktan sonra mscofig yazarak enter tuşuna basın. Açılan pencerede yer alan Ön Yükleme sekmesine tıklayın. Sol alt kısımde bulunan Güvenli Ön yükleme butonuna bastıktan sonra en az yazılı olan bölümü işaretleyin. Daha sonra bilgisayarınızı yeniden başlatın. Çalıştır yazılımını Windows + R tuş kombinasyonu ile de açabilirsiniz.

-Standart güvenli mod için Windows arama çubuğuna CMD yazdıktan sonra karşınıza çıkan sekmeye sağ tıklayarak Yönetici Olarak Çalıştır butonuna basın. Ardından karşınıza çıkan komut ekranına bcdedit /set {default} safeboot minimal yazdıktan sonra enter tuşuna basın.

-İnternet bağlantılısına sahip güvenli mod için Windows arama çubuğuna CMD yazdıktan sonra karşınıza çıkan sekmeye sağ tıklayarak Yönetici Olarak Çalıştır butonuna basın. Ardından karşınıza çıkan komut ekranına bcdedit /set {default} safeboot network yazdıktan sonra enter tuşuna basın.

-Komut sistemiyle çalışan güvenli mod için Windows arama çubuğuna CMD yazdıktan sonra karşınıza çıkan sekmeye sağ tıklayarak Yönetici Olarak Çalıştır butonuna basın. Ardından karşınıza çıkan komut ekranına ilk olarak bcdedit /set {default} safeboot minimal yazın ve enter tuşuna basın. Daha sonra bcdedit /set {default} safebootalternateshell yes yazın ve tekrar enter tuşuna basın.

-Ekranda İşleminiz başarıyla gerçekleşti uyarısını gördükten sonra bilgisayarınızı yeniden başlatarak güvenli moda giriş yapabilirsiniz. Bilgisayarınızı normal modda başlatmak için komut satırına bcdedit /deletevalue {default} safeboot yazın ve enter tuşuna basın.

 

Windows güvenli moda nasıl alınır? Windows 10 güvenli moda alma yöntemi ile ilgili etiketler Windows Windows 10
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.