Windows ekran görüntüsü nasıl alınır? Windows ekran görüntüsü alma yöntemleri

Windows bilgisayar kullanıcıları tarafından ekran görüntüsü nasıl alındığı merak edilmektedir. Bir metni veya görseli, içeriğine eklemek veya birisiyle paylaşmak için ekran görüntüsü almak isteyen kullanıcılar tarafından nasıl alındığı merak edilerek araştırılmaktadır. Bu anlatacağımız yöntem sanıldığının aksine oldukça basit. Haberimizde merak edilen Windows ekran görüntüsü alma yöntemlerini listeledik. Sizin için hangisi uygun olursa o yöntemle ekran görüntüsünü alabilirsiniz. İşte detaylar...

Bilgisayar kullanırken unuttuğumuz veya çoğu kullanıcıların henüz bilmediği ekran görüntüsü alma yöntemi aslında oldukça basit. Ctrl + PrtScn tuşlarına basarak ya da ekran alıntısı aracına tıklayarak ekran görüntüsünü alabileceğiniz yöntemleri sizinle paylaştık. Bu yöntemleri gerçekleştirmek oldukça kolay. Size adım adım anlattığımız yöntemleri deneyerek ekran görüntüsünü alabilirsiniz. Peki milyonlarca kullanıcısı olan Windows bilgisayarlarda ekran görüntüsü nasıl alınır? İşte Windows ekran görüntüsü alma yöntemleri...

Windows ekran görüntüsü nasıl alınır? Windows ekran görüntüsü alma yöntemleri

 

WİNDOWS BİLGİSAYARDA EKRAN GÖRÜNTÜSÜ NASIL ALINIR?

Ekranın tamamının ekran görüntüsünü almak istiyorsanız eğer; Klavyeniz üzerinde yer alan Print Screen (PrtScn) tuşuna basarak, mevcut ekranınızın görünür alanının ekran görüntüsünü alabilirsiniz. Bu tuşa bastıktan sonra ekran görüntüsü panoya kayıtlı olarak bekletilir. Sonrasında, Paint gibi bir görsel düzenleme aracını açıp yapıştır ya da CTRL + V kombinasyonunu kullanırsanız, panonuzda kayıtlı olan ekran görüntüsü belgeye yansıyacaktır ya da sol üstte bulunan kaydet işaretine tıklayarak kaydetme işlemini gerçekleştirebilirsiniz.

WİNDOWS BİLGİSAYARDA EKRAN GÖRÜNTÜSÜ ALMA

Ekranın Bir Bölümünü almak istiyorsanız eğer Windows + Shift + S tuşlarına basarak gerçekleştirebilirsiniz. Klavyeniz üzerinde sırasıyla Windows, Shift ve S tuşlarına bastığınızda, Ekran Alıntısı Aracı olarak adlandırılan yerleşik bir uygulama çalışmaya başlar. Bu araç, ekranınızın bir bölümünü köşeli ya da köşesiz olarak seçmenize ve ekran görüntüsü almanıza yardımcı olur. Ekran alıntısı aracında ekranın bir bölümünü ekran resmi olarak aldığınızda, dosya panonuzda kayıtlı olarak bekletilir. Bu esnada, ekranınızın sağ alt köşesinde küçük bir gösterim alanı görünür. Bu alanda, görsel üzerine tıkladığınızda, düzenleme yapma ve resmi kaydetme seçeneklerine ulaşabilirsiniz.

TARAYICI KONSOLU ÜZERİNDEN EKRAN GÖRÜNTÜSÜ ALMA

-İlk olarak Chrome internet tarayıcısını açın.

-CTRL + Shift + I (Isparta’nın I’sı) tuşlarına sırasıyla basın. Bu sayede konsola ulaşacaksınız.
-Ardından CTRL + Shift + P tuşlarına sırasıyla basın. Bu sayede komut çalıştırma ekranına ulaşacaksınız.

-Açılan pencerede “Ekran görüntüsü” ile başlayan bir arama yaptığınızda karşınıza belirli seçenekler çıkacaktır. Bu seçeneklerden;

-Ekran görüntüsü al seçeneği, ekranınızın görünür alanının tamamının ekran resmini almanızı sağlar.

-Alan ekran görüntüsü al seçeneği, ekranın belirli bir bölümünün ekran görüntüsünü almanızı sağlar.

-Tam boy ekran görüntüsü al seçeneği ise, açık olan internet sayfasının tamamının ekran görüntüsünü almanıza yardımcı olur.

EKRAN RESMİ ALMA UZANTISI KULLANMA

Eğer işiniz internetteyse ve sıklıkla ekran görüntüsü almak gibi bir ihtiyacınız bulunuyorsa, ekran görüntüsü almak için geliştirilmiş olan Google Chrome eklentilerine göz atabilirsiniz. Bu eklentilerin bazıları, tam sayfa ekran görüntüsü, ekranının bir bölümünün resmi gibi hizmetlere ek olarak ekran video kaydı alma konusunda da sizlere yardımcı olabilir.

KAYDEDİLMİŞ EKRAN GÖRÜNTÜSÜNE NASIL ULAŞABİLİRİM?

Kaydedilmiş olan ekran görüntüsünü, Bilgisayarım > Resimler > Ekran Görüntüleri klasöründe bulabilirsiniz.

 

 

 

Windows ekran görüntüsü nasıl alınır? Windows ekran görüntüsü alma yöntemleri ile ilgili etiketler Windows
GÜNÜN VİDEOSU

30 bina ve 114 kişi tahliye edildi... Gaziosmanpaşa’da yaşanan toprak kayması kamerada!

Gaziosmanpaşa'da akşam saatlerinde meydana gelen toprak kayması nedeniyle bölgedeki 30 bina ve 114 kişi tahliye edildi. Toprak kaymasının yaşandığı anlar saniye saniye kameralara yansıdı.