Windows 8.1 format nasıl atılır? Windows 8.1 olay kurulum rehberi

Windows 8.1 işletim sitemi bilgisayara sahip olan kullanıcılar, teknik problemler sebebiyle yavaşlayan ya da çöken işletim sistemlerine format atmanın yollarını arıyor. Peki, Windows 8.1 nasıl format atılır? İşte Windows 8.1 için kolay kurulum rehberi! Detaylar haberimizde...

Windows 8.1, Microsoft tarafından Windows 8'e Service Pack tipinde bir güncelleme olarak çıkarılan ve daha iyi bir başlangıç ekranı deneyimi sunan bir işletim sistemidir. Windows 8.1 işletim sistemine nasıl format atılacağı büyük bir merakla araştırılıyor. Peki, Windows 8.1 nasıl format atılır? Ayrıntılar haberimizde...

Windows 8.1 format nasıl atılır? Windows 8.1 olay kurulum rehberi

WINDOWS 8.1 FORMAT NASIL ATILIR?

1. Bilgisayarınızı kapatın. Bilgisayarınızın bios ayarlarına girmeniz gerek. f2 – f10 – del tuşlarından biri bilgisayarınızın bios ayarlarına girmenizi sağlar. Bilgisayarınızı çalıştırın ve bios a girmek için uygun tuşa sürekli basıp çekin. Bios ekranı gelince basıp çekmeyi bırakın.

2. Daha sonra boot ayarlarında ilk sürücü DVD ile atılacak ise dvd-rom, flash bellek ile atılacak ise ilk sürücü flash bellek olarak ayarlanmalıdır. Daha sonra f10 tuşuna basın ve yes e basarak kaydet ve yeniden başlat komutu vermiş oluruz. Tabi bu sırada Windows DVD’si veya Flash Belleği takılı olmalı.

3. Bilgisayar burada bazı kurulum dosyalarını ayarlar. Peşinden dil, saat ve klavye seçim ekranı gelir. Seçtikten sonra ileri butonuna basın.

4. Şimdi yükle butonuna basın.

5. Yükselt ve Özel diye iki seçenek gelir. Yükseltme işlemi mevcut windowsunuz eski sürüm ise windows 7, windows xp ise windows 8 – 8.1 e yükseltir. Kişisel klasörlerinizi silmez. Fakat virüs var ise virüsü de silmez.

6. Karşımıza disk bölümleri gelir. Eğer sıfır disk taktıysak biçimlendirilmemiş tek bir birim gelir. Daha önce format attığımız disk takılı ise minimum iki bölüm gelir. Eğer D: bölümümüz veya daha fazala bölümümüz var ise onlarda görünür. Genellikle Sürücü 0 Bölüm 1 windowsun kendisi için ayırmış olduğu bölüm Sürücü 0 Bölüm 2 ise windows’un kurulu olduğu C: bölümümüz olur. Sürücü 1 veya Sürücü 0 Bölüm 3 ise D: bölümümüzdür.

7. Windows 8 – 8.1 Format işlemi başlamış olacaktır. Yükleme sırasında “Tamamlanıyor” kısmına gelmeden önce bilgisayar kendini bir kere yeniden başlatır. Bu sırada Flash Bellek ile format atıyorsak bios ayarlarında ilk sürücü flash seçildiği için işlem en başa geri döner.

8. Kurulum tamamlandıktan sonra “Ürün anahtarı girme” kısmı gelir. Dilerseniz ürün anahtarını girip ileri dersiniz veya Atlaya basarak daha sonra da girebilirsiniz.

9. “Kişisel Bilgisayar Adı” kısmına dilediğiniz adı girip ileri tuşuna basınız. 

10. “Hızlı Ayarlar” kısmı gelince Hızlı Ayarları Kullan butonuna basıp devam ediniz.

11. Son butonuna tıkladıktan sonra Windows kendi dosyalarını düzenler ve Metro menüsünü karşınıza getirir.

 

Windows 8.1 format nasıl atılır? Windows 8.1 olay kurulum rehberi ile ilgili etiketler windows 8.1 windows format
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.