Windows 8 format nasıl atılır? Windows 8 kolay kurulum rehberi!

Hayatımızın vazgeçilmez bir parçası haline gelen bilgisayarlarda, belirli bir kullanım süresinden sonra yavaşlama veya çeşitli teknik problemler görülebiliyor. Windows 8 işletim sistemine sahip kullanıcılar, bilgisayarlarına nasıl format atabileceklerini büyük bir merakla araştırıyor. Peki, Windows 8 nasıl format atılır? Ayrıntılar haberimizde...

Windows 8, Microsoft tarafından üretilen ve Windows NT işletim sistemleri ailesinin bir parçası olarak yayımlanan bir işletim sistemidir. Windows 8 kullanıcıları, belirli bir kullanım süresinin ardından çeşitli teknik problemlerle karşılaşabiliyor. Bu teknik problemlerin en önemli çözüm yollarından biri de bilgisayara format atmak. Peki, Windows 8 nasıl format atılır? Detaylar haberimizde...  

Windows 8 format nasıl atılır? Windows 8 kolay kurulum rehberi!

WINDOWS 8 FORMAT NASIL ATILIR?

1. Microsoft, bizlere 3 farklı sıfırlama seçeneği sunuyor. Ekranın sağ tarafından içeri doğru çekitğimizde açılan kısımdan “Ayarlar” kısmına giriyoruz. Ayarlar kısmının en altındaki “Bilgisayar ayarlarını değiştir” kısmına tıkladıktan sonra açılan menüden “Genel” sekmesini açıyoruz.

2. Genel kısmının altında ise sıfırlama seçenekleri karşımızda. Eğer bilgisayarın içerisine kurulan işletim sisteminden bağımsız dosyalar sizin için önemliyse (Müzik, resim, video, vb) “Dosyalarınız etkilemeden bilgisayarınızı yenileyin” ibaresi altındaki başlayın butonuna basın.

3.  Diğer bir sıfırlama seçeneği ise “Her şey kaldırın ve Windows’u yeniden yükleyin” ise diskinizde yer sistem hariç tüm dosyaları silerek, Windows’u sıfırlar ve cihazı fabrika ayarlarına geri döndürür. Bundan sonra cihaz içinde yedeklenmemiş duran içeriklerin silineceğini unutmayın.

4. Microsoft’un ayarlara eklediği son seçenek ise “Gelişmiş Başlangıç”. Böylece harici bir USB, DVD okuyucu gibi medyadan cihazı açıp, tamamen formatlayıp başka bir sistem kurabilirsiniz.

 

 

 

Windows 8 format nasıl atılır? Windows 8 kolay kurulum rehberi! ile ilgili etiketler bilgisayar windows 8 fortmat
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.