Wimbledon'da şampiyon Novak Djokovic... Dünya 1 numarasından 20. Grand Slam zaferi

Tenisin yaşayan efsanesi Novak Djokovic, Wimbledon'da 6. şampiyonluğunu elde etti. Sırp raket, finalde İtalyan tenisçi Matteo Berretini'yi 3-1 mağlup ederek kariyerinin 20. Grand Slam zaferine ulaştı. 34 yaşındaki tenisçi, Wimbledon da son 3 turnuvanın şampiyonu konumunda...

Wimbledon'da tek erkekler şampiyonu Novak Djokovic oldu. Dünya 1 numarası, İtalyanlar'ın yükselen değeri Matteo Berrettini'yi 1-0 geriye düştüğü finalde 3-1 mağlup ederek kariyerinin 20. Grand Slam şampiyonluğunu yaşadı. 328 haftadır 1 numarada yer alan 34 yaşındaki Sırp raketin kariyerinde 31 kez Grand Slam finali oynadı.

Wimbledon'dan 5 şampiyonluğu bulunan Djokovic, son 2 yılın şampiyonu konumundaydı. Tenisin en prestijli turnuvası geçen yıl pandemi nedeniyle organize edilmemişti. 2018 ve 2019'da şampiyonluğa ulaşan Nole, 2011, 2014 ve 2015'i de Wimbledon zaferiyle geçmişti.

İlk seti tie-break'le kaybeden Djokovic, son 3 seti 6-4, 6-4 ve 6-3 kazandı. Kariyerinde 85 ATP tekler şampiyonluğu bulunan Novak Djokovic ile İsviçreli efsane Roger Federer'in 20'şer Grand Slam şampiyonluğu bulunuyor.

AVUSTRALYA AÇIK VE ROLAND GARROS'U KAZANDI

Bu yıl sezonun ilk Grand Slam turnuvası olan Avustralya Açık'ı finalde Daniil Medvedev'i 3-0'la geçerek kazanan Djokovic, Mellbourne'de 9. kez mutlu sona ulaşmıştı. Toprak kort sezonuna da iyi başlayan yıldız isim, Roland Garros finalinde Rafael Nadal'ı mağlup ederek Paris'te 2. kez kupa kaldırdı. Sezonun ilk 2 Grand Slam'ini kazanan Sırp tenisçi Wimbledon'da 3'te 3 yaptı.

Wimbledon'da şampiyon Novak Djokovic... Dünya 1 numarasından 20. Grand Slam zaferi

İTALYA'NIN GURURU BERRETTİNİ

25 yaşındaki Matteo Berrettini ise Wimbledon'da final oynayan olan ilk erkek tenisçi olarak tarihe geçti. Dünya 9 numarası finale gelene kadar sırasıyla Guido Pella, Botic Van De Zandschulp, Aliaj Bedene, Ilya Ivashka, Felix Auger Aliassime ve Federer'i eleyen Polonyalı raket Hubert Hurkacz'ı geride bıraktı.

Bu sezon çim kortta Queen's Club'ı kazanan Berrettini, bir toprak kort turnuvası olan Belgrad 250'de de zafere uzanmıştı. Kariyerinde toplam 5 ATP tekler zaferi bulunan yıldız isim, Novak Djokovic'le daha önce oynadığı 2 maçı da kaybetmişti. Djokovic bu yıl Roland Garros çeyrek finalinde karşılaştığı rakibini 3-1'le geçmişti.

Wimbledon'da şampiyon Novak Djokovic... Dünya 1 numarasından 20. Grand Slam zaferi ile ilgili etiketler Wimbledon novak djokovic Matteo Berrettini
GÜNÜN VİDEOSU

Pendik Belediyesi'nde CHP'li meclis üyesinden İmamoğlu önergesi! Ahmet Cin'den manidar cevap!

Pendik Belediye Meclisi’nde CHP meclis üyesi, İmamoğlu‘nun Pendik Belediye Meclisine resminin asılması ile ilgili önerge verdi. Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin, "Siz ne zaman Cumhurbaşkanımızın resmini asarsanız ben de o zaman İmamoğlunun resmini asacağım!" diyerek teklifi reddetti.