Wimbledon'da şampiyon Ashleigh Barty! Dünya 1 numarasından 2. Grand Slam zaferi

Tek kadınlarda dünya 1 numarası Ashleigh Barty, Wimbledon finalinde Karolina Pliskova'yı 6-3, 6-7 ve 6-3'lük setlerle 2-1 mağlup ederek kariyerini 2. Grand Slam şampiyonluğuna ulaştı. 25 yaşındaki Avustralyalı raket, Wimbledon'u ilk kez kazandı.

Tenisin en prestijli turnuvası Wimbledon'da zaferi dünya 1 numarası Ashleigh Barty'nin oldu. 25 yaşındaki Avustralyalı raket, finalde Karolina Pliskova'yı mağlup ederek kariyerinin 2. Grand Slam zaferini yaşadı. Wimbledon'da Avustralyalı bir tenisçi en son 1980 yılında (Evonne Goolagong Cawley) şampiyon olmuştu.

İlk seti 6-2 kazanan Barty, 2. sette 5-4 öndeyken maç için kullandığı servisi kırdırdı ve tie-break mücadelesini 7-6 kaybetti. Son sete hızlı başlayan Avustralyalı raket, erken servis kırığ bu avantajını setin sonuna kadar sürdürdü ve zafere uzandı.

EN İYİ DERECESİ SON 16'YDI

Bu sezon Avustralya Açık'ta çeyrek finalde kalarak hayal kırıklığı yaşatan 25 yaşındaki Barty, hemen ardından Miami'de şampiyon olarak kalitesini bir kez daha ispat etmişti. Avustralyalı raket toprak kort sezonunda ise Stuttgart'ı kazanıp, Madrid de final oynadı. "Full court" oyuncusu olduğunu gösteren Barty, Roland Garros'a 2. turda sakatlığı nedeniyle veda etmişti.

Bu yıl Wimbledon öncesi 3 turnuva kazanan Barty, çim korttaki son zaferini Roland Garros zaferi yaşadığı 2019 yılında Birmingham'da elde etmişti. Barty'nin Wimbledon'daki en iyi derecesi ise o yıl ulaştığı son 16 turu...

Wimbledon'da şampiyon Ashleigh Barty! Dünya 1 numarasından 2. Grand Slam zaferi

Kanseri atlatarak kortlara geri dönen İspanyol raket Carla Suarez Navarro karşısında ilk turda çok zorlanan Barty, ardından çıktığı 5 maçta da rakiplerine set vermedi. Dünya 1 numarası sırasıyla Anna Blinkova, Katerina Siniakova, Roland Garros şampiyonu Barbora Krejcikova, Ajla Tomljanovic ve Angelique Kerber'i eleyerek finale yükseldi. Uzun süredir 1 numarada bulunan Barty'nin buna karşın tek Grand Slam şampiyonluğu bulunuyordu. 

2012'deki Serena Williams-Agnieszka Radwanska finalinden sonra 3 sete giden ilk final olan Wimbledon 2021 finalinde zafer Ash Barty'nin oldu.

PETRA KVITOVA'NIN BAŞARISINA ULAŞAMADI

29 yaşındaki Çek raket Karolina Pliskova ise ilk Grand Slam şampiyonluğunu yaşamak istiyordu. Etkili servisleriyle tanınan 1.86 boyundaki tenisçi, 1.66'lık Barty karşısında sürpriz yapmaya çok yaklaştı ancak başaramadı.

Bu sezon çim kort sezonuna kötü başlayan Pliskova, hem Berlin'de hem de Eastbourne'de ilk turda elenmesine rağmen Wimbledon'da final gördü. Elit raketler arasında gösterilen Pliskova sırasıyla Roland Garros finalisti Tamara Zidansek, Donna Vekic, Tereza Martincova, Luydmila Samsonova, Viktorija Golubic ve Aryna Sabalenka eleyerek Barty'nin rakibi oldu.

İki tenisçi toplam 8 kez karşılaştı ve Barty'nin rakibine karşı 6-2 üstünlüğü bulunuyor. Çim kortta oynanan maçı 2106 Nottignham'da Pliskova iki set tie-breakle kazanmıştı. Öte yandan, Wimbledon'da 2 şampiyonluğu bulunan Petra Kvitova'dan başka hiçbir Çek tenisçi Londra'da şampiyonluk göremedi.

Wimbledon'da şampiyon Ashleigh Barty! Dünya 1 numarasından 2. Grand Slam zaferi ile ilgili etiketler Wimbledon Ashleigh Barty Karolina Pliskova
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.