Wimbledon ne zaman başlıyor? Rafael Nadal, Wimbledon'a katılmayacağını açıkladı

Dünyanın en prestijli tenis turnuvası olan Wimbledon'da 2008 ve 2010'da şampiyonluğu bulunan Rafael Nadal, bu yıl turnuvaya katılmayacağını açıkladı. 35 yaşındaki İspanyol raket, "Üst düzey turnuvalarda mücadele etmeyi sürdürmek için kariyerimin bu döneminde bedenimi zorlayacak yoğunluklardan uzak durmam gerek" dedi.

Tenisin yaşayan efsanelerinden Rafael Nadal, Wimbledon'a ve Tokyo Olimpiyat Oyunları'na katılmayacağını açıkladı. Tek erkeklerde dünya 3 numarası İspanyol raket, son olarak Roland Garros yarı finalinde ezeli rakibi Novak Djokovic'e kaybetmişti.

35 yaşındaki Nadal, Twitter'dan yaptığı açıklamada, "Bu yılki Wimbledon ve Tokyo Olimpiyat Oyunları'na katılmama kararı aldım. Kolay bir karar değildi ama bedenimi dinleyip takımımla konuştuktan sonra doğru kararın bu olduğunu anladım. Amacım en üst seviyede savaşmayı sürdürerek kariyerimi uzatmak ve beni mutlu eden şeyi yapmaya devam etmek." ifadelerini kullandı.

Orta ve uzun vadeli hedeflere odaklandığını kaydeden 35 yaşındaki tenisçi, "Roland Garros ve Wimbledon arasında sadece iki hafta var. Zorlu toprak kort sürecinden sonra bu kısa sürede bedenimi yeniden hazır hale getirmek kolay değil. Üst düzey turnuvalarda mücadele etmeyi sürdürmek için kariyerimin bu döneminde bedenimi zorlayacak yoğunluklardan uzak durmam gerek." değerlendirmesinde bulundu.

Kariyerinde 20 grand slam şampiyonluğu elde eden Nadal, bunların 13'ünü Fransa Açık, 4'ünü ABD Açık, 2'sini Wimbledon ve birini Avustralya Açık'ta yaşamıştı. Tecrübeli raket, 2008 Pekin Olimpiyat Oyunları'nda teklerde, 2016 Rio Olimpiyat Oyunları'nda ise çiftlerde altın madalya kazanmıştı.

WİMBLEDON TENİS TURNUVASI NE ZAMAN BAŞLIYOR?

Sezonun 3. grand slam turnuvası Wimbledon, 28 Haziran-11 Temmuz'da düzenlenecek. Tokyo Olimpiyat Oyunları ise 23 Temmuz-8 Ağustos'ta gerçekleştirilecek. Wimbledon heyecanı TRT Spor'da yaşanacak. Novak Djokovic ile Roger Federer ise turnuvada boy gösterecek diğer yaşayan efsaneler...

Wimbledon ne zaman başlıyor? Rafael Nadal, Wimbledon'a katılmayacağını açıkladı

Wimbledon'da 3. sıradaki yerini Stefanos Tsitsipas'a bırakacak olan Nadal, 2004, 2009 ve 2016'daki turnuvaları da sakatlığı nedeniyle kaçırdı. Amerika Açık'ta 4 şampiyonluğu bulunan İspanyol yıldız 21. Grand Slam zaferini New York'ta yaşamak istiyor.

Wimbledon ne zaman başlıyor? Rafael Nadal, Wimbledon'a katılmayacağını açıkladı ile ilgili etiketler Rafael Nadal Wimbledon Tenis
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.