Wimbledon elemelerine Türkiye'den 4 tenisçi katılıyor; Çağla, Pemra, Cem, Altuğ

Wimbledon'da heyecan bugün oynanacak eleme maçlarıyla başlıyor. İngiltere'nin başkenti Londra'da gerçekleşen ve tenisin en prestijli turnuvası olan Wimbledon'da Çağla Büyükakçay, Cem İlkel, Pemra Özgen ve Altuğ Çelikbilek ana tablo mücadelesi verecek.

Teniste sezonun 3. Grand Slam turnuvası olan Wimbledon'da heyecan artıyor. Dünyanın en prestijli turnuvası, bugün tek erkekler elemele maçlarıyla başlıyor. Rafael Nadal ve Naomi Osaka gibi yıldızların bu yıl yer almayacağı turnuvada 4 Türk tenisçi elemelere katılıp ana tablo mücadelesi verecek. Wimbledon elemelerinde erkekler kategorisinin kuraları çekilirken kadınlarda ise eşleşmeler bugün belli olacak.

CEM İLKEL 8. GRAND SLAM'İNDE...

Dünya sıralamasında geçtiğimiz hafta itibarıyla 189.basamakta oturan ve kariyerinin en yüksek sıralamasını elde eden 25 yaşındaki Cem İlkel 8. kez Grand Slam arenasına çıkacak. İlkel elemelerin ilk turunda 21 yaşındaki Arjantinli raket Tomas Martin Etcheverry ile eşleşti. İlkel ve Etcheverry kariyerlerinde bir kez bu sene düzenlenen Antalya Challenger'da karşı karşıya gelmiş ve kazanan Cem İlkel olmuştu.

İlk Grand Slam heyecanını bu yıl Roland Garros'ta yaşayan Altuğ, kariyerinde ilk kez Wimbledon elemelerinde boy gösterecek. 24 yaşındaki Çelikbilek, Wimbledon elemelerinin ilk turunda Fransız raket Constant Lestienne ile eşleşti. Çelikbilek ve Lestienne daha önce bir kez 2020 yılında Quimper Challenger'da karşılaşmış ve karşılaşma 29 yaşındaki raket Lestienne'nin üstünlüğü ile sonuçlanmıştı.

Cem İlkel - Tomas Martin Etcheverry maçı bugün TSİ 13.00'te başlayacak programda 12. kortun 2. maçı olacak.

Altuğ Çelikbilek - Constant Lestienne maçı ise bugün TSİ 13.00'te başlayacak programda 7. kortun 2. maçı olacak.

Çağla ile Pemra'nın rakipleri bugün TSİ 18.00'de çekilecek kurada belli olacak. 

Wimbledon elemelerine Türkiye'den 4 tenisçi katılıyor; Çağla, Pemra, Cem, Altuğ ile ilgili etiketler Wimbledon Tenis çağla büyükakçay Cem İlkel Altuğ Çelikbilek Pemra Özgen
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.