Wilma Elles'e 950.000 TL'lik ağır suçlama!

Türkiye'nin, ilk kez, Kanal D'de yayınlanan "Öyle bir geçer zaman ki" dizisinde "Caroline" rolü ile tanıdığı Alman oyuncu Wilma Elles hakkında çok ciddi iddialar ortaya atıldı.

Sırp güçlerinin 1995 yılının temmuz ayında Srebrenitsa'da gerçekleştirdikleri insanlık dışı soykırımı konu alan "Son Çağ" film projesi hakkında Wilma Elles'e ağır suçlamalar yöneltildi.

dewfewff

"WILMA ELLES BENİ DOLANDIRDI!"

Almanya'da yaşayan yönetmen ve senarist Veysel Atasever, senaryosunu yazdığı "Son Çağ" filminin, projenin yapımcı ortaklarından olan Elles tarafından, kendisinden "çalınmak istendiğini" öne sürdü.

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Destekleme Kurulu tarafından proje ile ilgili olarak 950.000 TL'lik destek aldıklarını ifade eden Atasever, Wilma Elles ve şirketi tarafından projeden dışlanarak desteğin haksız şekilde tek taraflı kullanılmak istendiğini öne sürdü.

egrkjberrr

"SAHTE SENARYO YAZDIRILDI" İDDİASI

Bu çerçevede; Elles'in, başka bir senariste benzer senaryoyu düşük maliyetle yazdırarak, proje desteğini bu senaryo üzerinde temin etmek istediği iddia edildi.

Ancak senaryoyu yazan şahsın, Wilma Elles'in şirketinden söz konusu hizmetine karşılık olan ödemeyi alamaması üzerine Veysel Atasever ile bağlantı kurduğu ve durumu kendisine aktardığı ortaya çıktı.

ferjhfrrr

TRT'DEN TEŞVİK MEKTUBU DA ALINDI

Öte yandan, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın desteğini yanı sıra, proje için TRT'den de teşvik mektubu alındığı belirtildi.

Mektupta, "Magma Film Prodüksiyon tarafından yapılması planlanan ‘Srebrenitsa Soykırımı' konulu ‘SON ÇAĞ' isimli uzun metraj sinema filmi projesine; ele aldığı konunun hassasiyeti ve Firma'nın konuya yaklaşım biçiminin ilgiye değer olması nedeniyle Kurumumuz tarafından olumlu yaklaşılmaktadır. ‘SON ÇAĞ' isimli projenin başarı potansiyelini yüksek görmemiz nedeniyle TRT değerlendirme kurullarından onay alınması şartıyla makam onayını müteakip, ortak yapımcı olarak katkıda bulunmak niyetinde olduğumuzu ifade ederiz." denildi.

deded33344

SENARİST- YÖNETMEN İSYAN ETTİ!

Ancak tüm bu destek ve teşviklere rağmen, iddiaya göre; Wilam Elles'in sahibi olduğu Magma Film Prodüksyon'un yükümlülüklerini yerine getirmemesi, bunun da ötesinde, anlaşmaya aykırı şekilde tek taraflı olarak projeyi gerçekleştirme yönündeki adımları nedeniyle, filmin set çalışmalarına henüz başlanamadı.

Ekran_Resmi_2018-02-19_13.38.31

"BU PROJE KÜÇÜK HESAPLAR YÜZÜNDEN ATIL HALE GELMEMELİ"

Anne tarafından Boşnak asıllı olan ve Srebrenitsa Soykırımı konusunda büyük hassasiyet taşıdığını belirten Veysel Atasever ise, Wilma Elles ve eşi tarafınan "dolandırıldığını" öne sürerek konuyla ilgili şu açıklamalarda bulundu;

"İnşallah bu projenin hayata geçirilmesi önündeki engeller kalkar. Böylece Srebrenitsa'da büyük acı yaşayan o insaların duygularına tercüman olabiliriz. İnşallah yaşananlar nedeniyle büyük bir insani darbe almış Bosnalılar için bu proje hayata geçer. O insanlar için de, bizim için de sonu hayırlı olur.

feewfe

Kültür Bakanlığını ve TRT'yi bu konu üzerine eğilmeye çağırıyorum. Çok emek döktük, bu proje küçük hesaplarla, bu hale gelmemeli. Türkiye'ye gelip herkes ile görüştüm, üç buçuk yıllık bir tecrübem var. Bu süreçte yeni bir üniversite okumuş gibi oldum! Ben Bosnamızın ve Türkiye-Bosna ilişkilerinin daha güzel yerlere gelebilmesi için çaba gösteriyorum. İlgili herkesi oturup konuşarak bu sorunu çözmeye çağırıyorum."

fwewjhefef

WILMA ELLES VE EŞİ SREBRENİTSA'YI ZİYARET ETMİŞTİ

Ayrıca, film projesinden önce, Wilma Elles ve eşi Kerem Göğüş, Bosna Hersek Devlet Başkanlığı Konseyi Boşnak Üyesi Bakir İzetbegoviç ile buluşmuştu.

Wilma Elles, bölgeye yaptığı ziyaretten çok etkilendiğini dile getirmiş ve duygusal anlar yaşadığını belirtmişti.

Bu görüşmeyi de bizzat organize ettiğini belirten Atasever, kendisinin görüşmeye katılmaması için uçak biletinin ortakları tarafından iptal edildiğini de iddia etti. / SuperHaber

fwrrg

"Veysel Atasever Wilma Elles’i kandırdı!"

Wilma Elles'in avukatının konuyla ilgili açıklamasını da "cevap hakkı" çerçevesinde paylaşıyoruz;

Sayın Bayanlar ve Baylar,

Bayan Wilma Elles'in yasal menfaatlerini yerine getirmesini bize emanet ettiğini belirtmek isteriz. Doğru izin, avukat tarafından sigortalıdır.

20.03.2018 tarihli kendi web sayfası olan superhaber.com "Wilma Elles'e 950.000 TL'lik ağır suçlama!" adlı makaleye atıf yapıyor ve müvekkilimiz ile ilgili ekteki düzeltmeyi basmamızı talep ediyoruz.

Ayrıca, sürece ilişkin aşağıdaki hususlara dikkat çekiyoruz:

Veysel Atasever isimli şahıs defalarca müvekkilimimizi tehdit eden ve zorlayan kişidir.

Veysel Atasever, müvekkilimize '1.2 milyon' ödemediği takdirde müvekkilimize bir imaj suikasti yapacağı tehdidinde bulundu.

Veysel Atasever, çeşitli medya organlarında hakaret içeren, yanlış olan iddiaları birkaç hafta önce yaymayı denedi. Bununla birlikte, gazeteciler araştırmalardan sonra yanlış raporları yayınlamaktan kaçmışlardır.

Veysel Atasever Müvekkilimiz Wilma Elles’i kandırdı. Kendisine ait olmayan bir senaryoyu kendisininmiş gibi müvekkilimiz Wilma Elles’e sundu. Gerçekleri gizledi. Fakat proje üzerinde çalışmaya başlayınca Senaryonun asıl hak sahibi olduğunu söyleyen eski ortağı Funda Ayan dava açtı.

Bu makalenin, ciddi raporlamanın olağan uygulamasına paralel olarak, herhangi bir yorum yapma fırsatı olmaksızın dergisinde yayınlandığını anlamadığımızı belirtmek isteriz.

Müvekkilimiz Wilma Elles, Veysel Atasever'e uzun zamandan beri gasp etmek suçundan 30.11.2017 de dava açtı. Yaptığınız tek taraflı raporlama ve haber cezai bir suç oluşturacaktır.

Attorney-at-Law
Frank Joachim Mayer
________________________
LEHNER DÄNEKAMP & MAYER
Rechtsanwälte
Düsseldorf ∙ Heidelberg ∙ Karlsruhe

Wilma Elles'e 950.000 TL'lik ağır suçlama! ile ilgili etiketler Wilma Elles Srebrenitsa veysel atasever bosna
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.