Wikileaks'in kurucusu Assange'dan yeni hamle: CIA aleyhine dava açtı

ABD'nin Irak ve Afganistan'daki savaş suçlarını içeren belgeleri yayınlayan ve İngiltere'den iadesi beklenen Wikileaks'in kurucusu Julian Assange'dan yeni bir hamle geldi. Assange'ın avukatları ve bir gurup gazeteci CIA aleyhine usulsüz dinleme yaptıkları gerekçesiyle dava açtı.

İngiltere'den ABD'ye iadesi onaylanan Wikileaks'in kurucusu Julian Assange'dan yeni bir hamle geldi. Assange'ın avukatları CIA aleyhine dava açtı. CIA ve dönemin direktörü Mike Pompeo hakkında New York Bölge Mahkemesine açılan davada Assange'ın telefonlarının usulsüz dinlendiği ve bilgisayarından veriler kopyalandığı idda edildi.

Davada yer alan iddialar arasında, Assange'ın uzun süre kaldığı Londra'daki Ekvador Büyükelçiliği binasında çalışan sözleşmeli güvenlik birimlerinin Assange ile bazı aralarında gazetecilerin de olduğu bazı isimlerin görüşmeleri usulsüz şekilde dinleyerek anayasal hakları ihlal ettiği yer alıyor.

Assange ve diğer davacıları temsil eden avukat Robert Boyle, ortaya çıkan iddialar ile birlikte Assange'ın adil yargılanma hakkının büyük ölçüde lekenlendiğini söyledi

ABD'YE İADESİ ONAYLANMIŞTI

Wikileaks'in kurucusu Julian Assange hakkında, ABD'nin Irak ve Afganistan'da yaptığı savaş suçlarını içeren belgeleri yayınlamasından sonra ABD'nin casusluk yasasını ihlal ettiği gerekçesiyle soruşturma başlatılmıştı. Uzun süre Londra'daki Ekvador Büyükelçiliği binasında kalan Assange'ın ABD'ye iade kararı İngiltere İçişleri Bakanlığı tarafından onaylanmıştı.

Avukatları karara itiraz ederken, Assange'ın ABD'de 175 yıl hapis cezasına çarptırılabileceği belirtiliyor.

Wikileaks'in kurucusu Assange'dan yeni hamle: CIA aleyhine dava açtı ile ilgili etiketler WikiLeaks CIA dava Mike Pompeo julian assange
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.