Özel mesajları Google ile paylaştı!

Kullanıcılarına yeni gizlilik sözleşmesini onaylamaları yönünde baskı kuran mesajlaşma uygulaması WhatsApp'ın yeni bir skandalı ortaya çıktı.

Dünyanın en çok kullanıcıya sahip olan mesajlaşma uygulaması WhatsApp tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de gündemin bir numaralı maddesi.

Kullanıcılarına sunduğu gizlilik sözleşmesine güncellemeye giden ve yeni bir tartışmanın da fitilini ateşleyen WhatsApp, milyonlarca kişi tarafından terk ediliyor.

Kullanıcı verilerinin Facebook ve Facebook bünyesindeki şirketlerle paylaşılması yönünde izin isteyen ve bu yönde izin vermeyen kişilere 8 Şubat'a kadar süre tanıyan WhatsApp, bu bilgilerin aile ve arkadaşlarla yazışmaları kapsamayacağını açıkladı.

Ancak bu açıklamayla tatmin olmayan kişiler, bu dayatmanın ABD ve Avrupa Birliği üyesi olan ülkelere uygulanmamasını 'çifte standart' olarak değerlendirdi.

BİR SKANDAL DAHA

Tüm bu tartışmalar sürerken, WhatsApp ile ilgili yeni bir skandal gündeme geldi.

Gadgets 360, WhatsApp sohbetlerinin Google'da indekslenmesine neden olduğu bir hatanın varlığını keşfetti.

GOOGLE ARAMASIYLA WHATSAPP GRUPLARINA DAHİL OLUNABİLİYOR!

Oluşturulan WhatsApp gruplarını Google'da arama yapan kişilerin erişimine açan bu hata, aynı zamanda bu WhatsApp gruplarına katılmak için kullanılan linklerin de arama motorunda yer almasına neden oldu.

Yani başka bir söylemle, herhangi bir insan, kısa bir Google araştırması sonrasında özel olması gereken gruplara ait katılma bağlantısını bulabilir ve o gruplara kolaylıkla dahil olabilir.

YENİ SKANDAL BÜYÜK TEPKİ ÇEKTİ

Kullanıcıların özel sohbetlerini gerçekleştirdikleri WhatsApp gruplarına katılma bağlantılarının Google'da indekslenmesi büyük tepki çekti.

Gizlilik sözleşmesiyle tepkilerin odağında olan WhatsApp, bu güvenlik açığıyla yeniden eleştiri oklarının hedefi oldu.

SORUNUN ÇÖZÜLDÜĞÜ AÇIKLANDI

The Economic Times'da yer alan habere göre, WhatsApp söz konusu sorunun çözüldüğünü açıkladı.

AÇIKLAMA KİMSEYİ TATMİN ETMEDİ

Ancak benzer bir sorun 2020 yılında da yaşanmış, kısa süre sonra sorunun giderildiği belirtilmişti. Benzer sorunun bir sene arayla yeniden ortaya çıkması ise akıllarda soru işareti bıraktı.

Özel mesajları Google ile paylaştı! ile ilgili etiketler WhatsApp Google Sözleşme mesaj ABD
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.