WhatsApp'tan devrim niteliğinde karar!

Dünyanın en popüler arama ve mesajlaşma uygulaması WhatsApp, devrim niteliğinde bir özelliği kullanıcılarının beğenisine sunmaya hazırlanıyor. Yapılan resmi açıklamayla birlikte, WhatsApp'a para transferi özelliği eklendi. İşte detaylar...

Dünyanın en çok kullanılan anlık mesajlaşma uygulamalarından bir tanesi olan WhatsApp para gönderme özelliği ile bir süredir gündemdeydi. Yapılan resmi duyuruyla birlikte platforma para transferi özelliği uygulamaya eklenmiş oldu.

YAVAŞ YAVAŞ TÜM ÜLKELERDE KULLANIMA SUNULACAK

ShiftDelete.Net'te yer alan habere göre; özellik ilk etapta Brezilya’daki kullanıcılar için kullanılabilir olacak, ardından yavaş yavaş tüm ülkelerde kullanıma sunulacak. Bu özelliği Beta aşamasında farklı ülkelerde görmüştük fakat görünüşe göre şirket çalışmalarını hızlandırmak istiyor.

Bölgede küçük işletmelerin dijital ödeme servisleri arayışında olması, bu özelliğin denenmesi için iyi bir imkan oluşturuyor.

KOMİSYON ALMAYACAK

Bu özellik için sitede oluşturulan sayfaya göre WhatsApp sizden hiçbir komisyon tahsil etmeyecek. Facebook Pay ve Cielo ile çalışan ödeme sistemi küçük işletmelerin dışında kullanıcılar arasında para göndermeyi de kolaylaştıracak. İşletmeler için WhatsApp Business uygulaması ile restoran veya market gibi yerlerden sipariş vermek daha kolay hale gelecek.

KREDİ KARTI KULLANILACAK

Tamamen güvenli bir ortamda gerçekleştirileceği söylenen WhatsApp para gönderme sisteminde ödeme yapmak için daha önce kaydettiğiniz kredi veya banka kartları kullanabileceksiniz. Çoğu ödeme servisinde gördüğümüz biyometrik doğrulama WhatsApp’ta da bulunacak.

ABD SINIRINA ÇIKIYOR

Apple Pay ve iMessage uygulamasının birlikte çalışarak para transferi yapabildiğini görmüştük, fakat bu özellik ABD sınırları dışına pek çıkamadı. İnsanlar evlerinde tedbir altındayken yeni yaşam düzeni ile online ödeme sistemleri daha büyük ilgi görüyor. 

WhatsApp'tan devrim niteliğinde karar! ile ilgili etiketler Brezilya WhatsApp Facebook özellik para gönder para gönderme whatsapp para gönderme nasıl yapılır
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.