WhatsApp'tan beklenen güncelleme geldi!

Dünyanın en çok tercih edilen anlık mesajlaşma programı WhatsApp'ta beklenen güncelleme geldi. WhatsApp, Google Play Beta Programı kullanıcılarına yeni bir güncelleme yayınlayarak uygulamanın 2.18.4 sürümünü kullanıma sundu. Peki, yeni güncelleme ile hangi kolaylıklar kullanıcılara sağlanıyor. Dünyanın en çok kullanılan anlık mesajlaşma programı ile ilgili haberler heyecan yarattı. WhatsApp yeni güncellemede hangi yeniliklikler var? Androidlerde çalışıyor mu? Detaylar haberimizde...

WhatsApp'tan yeni güncelleme müjdesi kullanıcıları sevindirdi. WhatsApp eski Yahoo! çalışanı olan Biran Acton ve Jan Koum tarafından ABD'de, Kaliforniya eyaletindeki Santa Clara kentinde kurulmuştur. Daha önce Yahoo’da çalışan ikili, Yahoo’dan ayrıldıktan sonra Facebook ve Twitter’a iş başvurusunda bulunmuşlar fakat ikisi de iki şirketten de red cevabı almıştır. Biran Acton ve Jan Koum’un WhatsApp serüveni zorlu süreçlerden geçse de başarılarının önüne geçememiştir. WhatsApp yeni güncellemede hangi yenilikler var? Android telefonlarda çalışıyor mu? Detaylar haberimizde...

whatsap_son_gAnceleme

SON GÜNCELLEME KULLANIMA SUNULDU

WhatsApp, Google Play Beta Programı kullanıcılarına yeni bir güncelleme yayınlayarak uygulamanın 2.18.4 sürümünü kullanıma sundu.

WhatsApp, 2.18.4 sürümüyle hata düzeltmeleri ve performans iyileştirmelerinin yanında uzun zamandır beklenen sesli görüşmeden görüntülü görüşmeye hızlı geçiş özelliğini aktif etti.

Bir WhatsApp kullanıcısıyla sesli görüşme gerçekleştirdiğiniz sırada görüşmeyi görüntülü olarak devam ettirmek istediğinizde sesli aramayı sonlandırmanız ve bir görüntülü arama başlatmanız gerekiyordu.

ikonnnnnnnn

GÖRÜNTÜLÜ KONUŞMA İÇİN BÜYÜK KOLAYLIK

Yeni özellikle sesli görüşme gerçekleştirdiğiniz sırada aşağıdaki gibi ekranın altında görüntülü görüşmeye geçmek için bir ikon göreceksiniz.

Bu ikona dokunduğunuzda karşınızdaki kişiye görüntülü görüşmeye geçmek isteyip istemediğini soran bir bildirim gidecek. Kişi kabul ederse kameralar aktif olacak ve görüşmeniz kesilmeden görüntülü aramaya geçiş yapacaksınız.

Eğer karşınızdaki kişi görüntülü arama talebinizi reddederse görüşme hiçbir şekilde kesilmeden sesli aramaya devam edebileceksiniz.

Android 6.0 ve üzeri Android sürümlerinde sesli aramadan görüntülü aramaya hızlı geçiş özelliğinin çalıştığı söylendi.

FRANSA'DAN APPLE'A SORUŞTURMA

Paris savcılığından yapılan açıklamada, iPhone marka telefonların eski modellerinin "kasıtlı olarak yavaşlatılması" olarak kamuoyunun gündemine gelen iddialar sonrası bir tüketici derneğinin şikayette bulunduğu belirtildi.

Açıklamada, 27 Aralık 2017'de yapılan başvurunun incelenerek, Amerikan teknoloji devi Apple hakkında "hilekarlık" da dahil bir dizi iddia hakkında soruşturma açıldığı kaydedildi.

Apple, eski model telefonlarının kasıtlı olarak yavaşlatıldığı iddialarının ortaya atılması sonrası önce bunu itiraf etmiş, daha sonra da bir özür yazısı yayımlayarak batarya değişim ücretlerinde büyük indirime gidileceğini açıklamıştı.

Apple hakkında aynı nedenle başka ülkelerde de şikayette bulunulmuş ve tazminat davaları açılmıştı.

O ÖZELLİK KALDIRILDI

Bugüne kadar platforma entegre ettiği yeni özellikler ile adından sıkça söz ettiren WhatsApp bu sefer platformdan çıkardığı özelliği ile gündemde.

Sosyal medya devi Facebook'un bünyesinde bulunan popüler mesajlaşma uygulaması WhatsApp Android beta sürümü için bir güncelleme yayınladı.

Söz konusu güncelleme ile geliştiricilerin çıkartmalar konusunda önemli bir yol aldıkları öğrenirken yıllardır kullanılan tüm kişileri göster özelliği kaldırıldı.

İNTERNETSİZ WHATSAPP NASIL KULLANILIR?

1)Android cihazınızdan Ayarlar>Bağlantılar>Mobil Ağlar bölümüne girin.

2)Mobil Ağlar bölümünden ise Erişim Noktası Adları seçeneğine tıklayın.

3)Erişim Noktası Adları ekranında sağ üst bölümde yer alan "ekle" seçeneğine tıklayın

4)Açılan ekranı aşağıdaki bilgilere göre doldurun.

İsim: WhatsApp

APN: İnternet

Proxy: 127.0.0.01

Bağlantı noktası: 8080

5)Bu işlemleri yaptıktan sonra profili kaydedin ve Erişim Noktası Adları bölümünden WhatsApp'ı seçin.

Bu işlemi yaptıktan sonra telefon 4G bağlantısında kalmaya devam ediyor, ancak GSM şirketi internet harcamanızı size yansıtmıyor. Normal ayarlara döndüğünüzde ise bu süreçteki internet kullanımınız tek seferde size yansıtılıyor.

WHATSAPP'A İNTERNETSİZ GİREBİLMEK İÇİN BAŞKA YOLLAR VAR MI?

Elbette tek yok bu değil. Eğer internet bağlantınız yoksa, bunun yerine SMS kullanarak da popüler mesajlaşma uygulamasını kullanabilirsiniz. Hem iOS hem de Android tarafında uygulama arayüzünü taklit eden birçok mesajlaşma uygulaması bulunuyor. Bu uygulamaları indirerek cihazınızdan mesaj yollayabilirsiniz.

Bunun dışında Whats App Bluetooth Messenger uygulamasını kullanarak yakınınızdaki kişilere kolayca mesaj yollayabilirsiniz. Bluetooth'un sağlayacağı kısa mesafeli radyo frekansını kullanarak uygulamadaki kişilere mesaj atabilirsiniz.

Doğal olarak bu uygulamayı Google Play üzerinde bulamıyorsunuz. Uygulama isminizi orijinal uygulama ile bağlantı kurmadan kullanıyor. Ayrıca kullanıcı adınızı ve şifrenizi de kullanmıyor. Daha doğrusu şirket ile hiçbir bağlantı kurmuyor.

Bu noktada dikkat etmeniz gerekiyor çünkü, internet üzerinde Awesome Developer geliştiricisine ait olarak bulabileceğiniz bu uygulama WhatsApp Inc. tarafından onaylanmıyor.

Eğer halen mesaj yollayamıyorsanız özel olarak satılan paketlere göz atmanız gerekiyor. Türkiye'de bazı operatörler internetsiz kullanmanız için özel tarifeler sunuyorlar. Bu tarifeleri kullanarak bedava Whats App paketleri üzerinden normalde internet bağlantınızdan yiyen tüm işlemleri kolayca yapabilirsiniz.

WhatsApp'tan beklenen güncelleme geldi! ile ilgili etiketler WhatsApp yeni güncelleme yenilikler çalışıyor mu
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.