WhatsApp'taki sorunun ardından Telegram'a piyango vurdu! 70 milyon yeni kullanıcı...

Geçtiğimiz gün Facebook ve Facebook'a bağlı olarak hizmet veren WhatsApp ve Instagram'da yaşanan 6 saatlik küresel kesinti sonrası mesajlaşma uygulaması Telegram'a talep arttı. Telegram Kurucusu Pavel Durov, çöküş gecesi tam 70 milyon yeni kullanıcı kazandıklarını açıkladı.

Geçtiğimiz günlerde dünya geneli popüler mesajlaşma uygulaması WhatsApp ile birlikte Facebook ve Instagram'da erişim sorunu yaşandı. Sorun 6 saat sonra giderilebildi. 

"HATALI BİR KONFİGÜRASYONDAN KAYNAKLANDI"

Konuyla ilgili resmi açıklamalar peş peşe geldi. Facebook, 6 saatlik kesintiden sonra kullanıcı bilgilerinin güvende olduğunu duyurdu. Şirket, erişim sorununun hatalı bir konfigürasyondan kaynaklandığını doğruladı.

 

RAKİP UYGULAMALARA BÜYÜK FAYDA

Kesintinin 6 saatten uzun sürmesi, bu olayın tarihe geçmesine neden oldu. Ancak bu durum, Facebook hizmetlerine zarar verirken rakip uygulamalara büyük faydalar getirdi.

Dünyanın en popüler mobil uygulama kategorilerinden bir tanesi hiç şüphesiz anlık mesajlaşma. Kısa mesajların yerine geçen anlık mesajlaşma uygulamaları, kullanıcıların internet üzerinden anlık olarak yazışabilmelerine imkan tanıyor. Bu kategorinin en popüler uygulaması olan WhatsApp'ın çöküşü ise kullanıcıları alternatiflere yönlendirdi.

 

70 MİLYON YENİ KULLANICI

Popüler mesajlaşma uygulaması Whatsapp'ta yaşanan uzun süreli kesinti Telegram'ın iştahını açtı. Telegram Kurucusu Pavel Durov yaptığı açıklamada WhatsApp'ın çöktüğü gece boyunca 70 milyon yeni kullanıcı kazanıldığı ifade etti. "Dijital kabus" olarak nitelendirilen olaylar sırasında kendi sunucularında da yavaşlama olduğunu belirten Durov, yine de erişimin hiçbir zaman kesintiye uğramadığını ifade etti.

 

WHATSAPP 2021'İN BAŞINDAN BERİ TELEGRAM'A KULLANICI KAPTIRIYOR

WhatsApp, 2021 yılının başında aldığı bir karar ile yeni kullanım koşullarını duyurmuş, bu kararın infiale yol açması ise kullanıcıların alternatiflere yönelmesine yol açmıştı. Yaşanan olaylar neticesinde çok daha fazla popüler hale gelen Telegram bugüne dek 1 milyardan fazla indirildi ve aylık aktif kullanıcı sayısı en az 500 milyon.

WhatsApp'taki sorunun ardından Telegram'a piyango vurdu! 70 milyon yeni kullanıcı... ile ilgili etiketler WhatsApp Sorun İnternet Sosyal Medya mesaj telegram kullanıcı erişim uygulama
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.