WhatsApp'ta yeni virüs tehlikesi

WhatsApp üzerinden ve kullanıcının bilgisi dışında rehberindeki kişilere mesaj atılarak yayılan kötü amaçlı bir yazılım tespit edildi. İlgili link tıklayanı 'Google Play' görünümlü bir internet sitesine yönlendiriyor. Sonra da WhatsApp üzerinden gelen mesajlara otomatik olarak yanıt veriyor.

Geçtiğimiz haftalarda gizlilik politikası nedeniyle büyük tepki çeken WhatsApp’da son günlerde çok daha ciddi bir sorun olan virüs endişesi yaşanıyor.

WhatsApp üzerinden yayılan bir link kullanıcıları ‘Google Play‘ görünümlü bir internet sitesine aktarıyor ve WhatsApp üzerinden gelen mesajlara bilgisi dışında otomatik olarak yanıt vermeye başlıyor.

BİLDİRİMLER ÜZERİNDEN KONTROLÜ ELE GEÇİRİYOR

Virüs programı araştırmacısı Lukas Stefanko Twitter üzerinden paylaştığı videoda “WhatsApp mesaj bildirimini kontrol ediyor ve kurbanın telefonundan diğer kullanıcılara yayılıyor” ifadesi ile zararlı yazılım hakkında bilgi verdi.

İndirme bildirimi atan bu virüs yazılımı kullanıcı onayladıktan sonra telefonunu tamamen ele geçiriyor.

Bu nedenle kullanıcıların WhatsApp’dan gelen linklere karşı dikkatli olması ve gelen her linki tıklamaması gerekiyor.

WhatsApp'ta yeni virüs tehlikesi ile ilgili etiketler WhatsApp Virüs
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.