WhatsApp’ta avatar oluşturmak için üç adım yetiyor! İşte o adımlar

Meta tarafından geçtiğimiz yıllarda satın alınan WhatsApp, bir yeniliğe daha imza attı. Bir süredir oluşturabilen avatarları, artık kullanmak mümkün. İşte detaylar…

2014 yılının başlarında Facebook ile Instagram’ın da sahibi olan Meta isimli teknoloji şirketi tarafından satın alınan WhatsApp, bu değişikliğin ardından pek çok yeniliğe imza atmasıyla dikkat çeker hale geldi. Özellikle 2023 yılını yenilikler yılı ilan eden WhatsApp, pek çok özelliğini geliştirdi. WhatsApp’ın geliştirdiği özellikleri arasına son sürümü ile birlikte avatarlar da eklendi.

Apple kullanıcılarının oldukça aşina olduğu avatarlar, daha önce Memoji isimli platform tarafından sağlanıyordu. Buna rakip olmaya karar veren WhatsApp, avatar üretimine izin vermeye başladı. Ancak avatar üretimine izin vermesine karşılık WhatsApp’ta üretilen avatarlar, sohbet içerisinde kullanılamıyordu. WhatsApp son güncellemesiyle birlikte bu sorunu da ortadan kaldırdı. Peki, WhatsApp için Avatar nasıl oluşturulur? İşte detaylar…

WHATSAPP, AVATAR DÖNEMİNİ AÇTI

WhatsApp’ta avatar oluşturmak için üç adım yetiyor! İşte o adımlar

Özellikle test sürümlerinde uzunca süredir denen WhatsApp avatar oluşturma özelliği, son sürüm ile birlikte tüm WhatsApp kullanıcılarına sunulmaya başladı. Bu kapsamda, avatar tasarımına halihazırda izin veren WhatsApp, yeni güncellemeyle birlikte bu özelliğini daha da geliştirdi. WhatsApp, özellikle iki yeni özelliğe imza attı.

Test kullanıcılarından onay alan WhatsApp avatarlar için iki yeni özellik platforma geldi. Bu kapsamda WhatsApp, artık avatarların sohbetleri içerisinde kullanımına izin verecek. Yine WhatsApp, avatarı profil fotoğrafı yapmayı da sağlayacak.

AVATARI OLUŞTURMAK OLDUKÇA BASİT

Sadece güncel versiyonlara bu özelliği sunmaya başlamış olan WhatsApp, ten renginden göz rengine; saçtan kıyafete kadar pek çok detayın seçilebileceği bir avatar güncellemesi geliştirdi. Bu gelişme kapsamında avatarın yapımını da oldukça kolay tutan WhatsApp, sadece üç adımda avatar oluşturmaya izin veriyor.

WhatsApp’ta avatar oluşturmak için ilk olarak WhatsApp’ın ‘Ayarlar’ sekmesine geçiş yapmak gerekiyor. Buraya eklenmiş olan ‘Avatar’ sekmesine giriş yapmak ise ikinci adımı oluşturuyor. Bu sekmede yer alan ‘Avatar Oluşturun’ adımıyla ise avatar oluşturulmaya başlanabiliyor. Oluşturulan avatar sonrasında WhatsApp, kişinin oluşturduğu avatara özel çıkarmalar da sunuyor. Öte yandan WhatsApp’ın ayarlar kısmında avatarı bulamıyorsanız, sürümünüz güncel olmayabilir.

WhatsApp’ta avatar oluşturmak için üç adım yetiyor! İşte o adımlar ile ilgili etiketler WhatsApp Meta
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.