WhatsApp'ın koronavirüs sohbet botu devrede

İlk olarak Çin'de ortaya çıkan ve tüm dünyaya ölüm saçan koronavirüsle alakalı doğru bilgileri öğrenmek isteyenler için WhatsApp'ta bir sohbet botu kullanıma sokuldu.

Dünyanın en çok kullanılan mesajlaşma uygulamalarından biri olan WhatsApp, koronavirüsle ilgili olan bilgi yanlışlarını gidermek için yeni bir özellik test etmeye başlamıştı.

SOHBET BOTU KULLANIMA SUNULDU

WhatsApp, koronavirüs ile ilgili yalan haberlerin yayılmasının önüne geçebilmek için Dünya Sağlık Örgütü ve UNICEF gibi önde gelen kuruluşlarla birlikte koronavirüs bilgi merkezini hayata geçirmişti.

Facebook'a bağlı mesajlaşma platformu, şimdi de koronavirüs ile ilgili gelen sorulara güvenilir ağızdan yanıt verebilmek için yeni bir sohbet botu kullanıma sundu.

ÖLÜMCÜL VİRÜSE DAİR SORULARI YANITLIYOR

WhatsApp'ın yeni sohbet botu; mevcut enfeksiyon rakamlarını, kendinizi nasıl koruyacağınızı, koronavirüs hakkında ortaya çıkan yalan haberleri ve hastalık hakkında en son güncellemeleri kullanıcılarla paylaşıyor.

WhatsApp'ın koronavirüs sohbet botu devrede

NASIL KULLANILIR?

WhatsApp sohbet botunu kullanabilmeniz için öncelikle +41 79 893 1892 olan Dünya Sağlık Örgütü'nün sağlık uyarı numarasını kişi listenize eklemeniz gerekiyor.

Ardından WhatsApp'a girerek, bu numaraya herhangi bir mesaj atmanız gerekiyor. Daha sonra bot, size otomatik mesajlar göndererek bilgi almak istediğiniz konuları sıralayacak.

Konuların başındaki numaraları kullanarak sohbet botuna cevap verebilirsiniz. Söz konusu uygulama, Türkçe hizmet vermiyor.

WhatsApp'ın koronavirüs sohbet botu devrede ile ilgili etiketler WhatsApp Koronavirüs Korona Dünya Sağlık Örgütü
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.