WhatsApp'ın gizlilik sözleşmesi geri mi çekildi?

Türkiye ve dünyanın merakla beklediği 'WhatsApp'ın tartışma yaratan gizlilik kararından döndüğü' haberi sosyal medya gündeminde yer aldı. Bazı kullanıcılar WhatsApp'ın kullanıcılarına sunduğu sözleşmeyi geri çektiğini öne sürerek 'WhatsApp Silmiyoruz' kampanyası başlattı. Ancak WhatsApp, sabah saatlerinde yaptığı açıklamada böyle bir durumdan söz etmedi.

WhatsApp için almış olduğu gizlilik kararından döndüğü iddiaları sosyal medya gündemine bomba gibi düştü. Geçtiğimiz günler içerisinde gizlilik sözleşmesi kararını yapmış olduğu yeni bir güncelleme ile kullanıcılarına sunarak büyük tepki alan WhatsApp’ın almış olduğu bu kararı yeniden gözden geçirdiği iddia edildi.

'WHATSAPP SİLMİYORUZ' KAMPANYASI

Kullanıcılar, CNN Türk'e dayandırdığı iddianın ekran görüntüsünü sosyal medyada paylaştı.WhatsApp'ın gizlilik kararından döndüğünü düşünen sosyal medya kullanıcıları 'WhatsApp Silmiyoruz' etiketi altında binlerce mesaj paylaştı.

WhatsApp'ın gizlilik sözleşmesi geri mi çekildi?

WHATSAPP'TAN AÇIKLAMA

Ancak sabah saatlerinde WhatsApp'tan bir açıklama yapıldı. Açıklamada güncellenen gizlilik koşullarını 'şeffaflığın daha da artırılması ve işletmelere WhatsApp üzerinden müşterileriyle iletişimlerine yardımcı olmak adına' yapıldığı belirtildi.

Kullanıcıların alışveriş yapmaları ve işletmelerden destek almalarını kolaylaştırmak istendiğinin belirtildiği açıklamada "Bu sayede, işletmeler ana şirketimiz Facebook üzerinden güvenli hosting hizmeti alma seçeneğine sahip olabilecekler." denildi.

Açıklamada sözleşmede değişiklik olduğu iddiasından bahsedilmedi.

NE OLMUŞTU?

WhatsApp 4 Ocak tarihinde kullanıcılarına yeni bir gücenlik sözleşmesi sunmuştu. Bu sözleşmeyi 8 Şubat tarihine kadar onaylamayanların hesabını kullanamayacağı belirtilmişti.

Avrupa Birliği üyeleri hariç tüm ülkelerde uygulanacak bu sözleşme 'çifte standart' tartışmalarını da beraberinde getirmişti.

Kullanıcıları bazıları sözleşmeyi okumadan kabul ederken, bazıları zaten bilgilerinin alındığını düşünüp kabul etti. Kimileri de bunu kesinlikle kabul etmeyeceğini belirterek yeni uygulama arayışına girdi. Bazı kullanıcılar ise konuyla ilgili kararsızlığını sürdürüyor.

Bu süreçte Türkiye'de, Turkcell'e ait BİP'e yönelen kişi sayısında patlama yaşandı. BİP, bir günde bir milyondan fazla kişi tarafından indirildi.

WhatsApp'ın gizlilik sözleşmesi geri mi çekildi? ile ilgili etiketler WhatsApp gizlilik kararı
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.