WhatsApp'ı silen BiP'e yöneldi

WhatsApp'ın 8 Şubat tarihinden sonra kullanıcılarının bilgilerini Facebook ile paylaşacağını açıklamasının ardından birçok kişi, farklı haberleşme uygulamalarını kullanmaya başladı. Yerli imkanlarla hizmet sunan Turkcell'e ait BİP uygulaması son 3 günde 4,6 milyon kişi tarafından indirildi. Bu gelişmelere ilişkin açıklama yapan yetkililer, verilerin Türkiye'de korunduğunu ve üçüncü şahıslarla paylaşılmadığını açıkladı. İşte detaylar...

Dünyanın en çok kullanılan mesajlaşma ve haberleşme uygulamalarından WhatsApp, 8 Şubat tarihine kadar 'zorunlu güncellemesine' izin vermeyen kullanıcılarının uygulamayı kullanamayacağını açıkladı. 

Söz konusu güncellemeyi kabul edenlerin kişisel bilgileri ise Facebook ile paylaşılacak.

Mark Zuckerberg'in sahibi olduğu iki şirket, bu uygulamayı Avrupa'da uygulamazken Türkiye'de uygulama kararı aldı. Bu gelişmeler üzerine vatandaşlar sosyal medya başta olmak üzere örgütlenerek WhatsApp'ı silme kararı aldı.

Rekabet Kurulu, bugün yaptığı açıklamayla 'zorunlu güncelleme' işleminin durdurulduğunu ve iki şirket hakkında soruşturma başlatıldığını duyurdu.

TÜRKİYE WHATSAPP'I TERKEDİYOR

Tüm bu gelişmeler üzerine ülkemizde milyonlarca WhatsApp kullanıcısı BİP, Telegram ve Signal gibi birçok farklı uygulamaya yöneldi.

Yerli ve milli imkanlarla geliştirilen haberleşme uygulaması BİP, son 3 günde yaklaşık 4,6 milyon kişi tarafından indirildi.

Bu gelişmeye ilişkin açıklama yapan BİP'in sahibi Turkcell, vatandaşların uygulamayı gönül rahatlığıyla kullanabileceğini, verilerin Türkiye'de yer alan Turkcell veri merkezlerinde korunduğunu açıkladı.

Operatör zorunluluğu olmayan uygulama, 192 ülkede kullanıma sunulmuş vaziyette... Sadece Karayipler bölgesinde BiP'in 1 milyonun üzerinde müşterisi bulunuyor.

"İZİNSİZ HİÇBİR VERİYİ ALMIYORUZ"

Söz konusu gelişmelere ilişkin açıklama yapan Turkcell Dijital Servisler ve Çözümlerden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Ataç Tansuğ, verilerin izinsiz şekilde alınmadığını açıkladı.

2013 senesinde geliştirilen ve son günlerde büyük bir ilgiyle karşılaşan BİP'in veri merkezlerine ilişkin konuşan Tansuğ, ''Bu uygulamalarda önemli olan verilerin kullanıcıların onayları dahilinde alınması, işlenmesi ve hizmetin sunulmasıdır.'' ifadelerini kullandı.

BiP'te izinsiz hiçbir veriyi almadıklarını, işlemediklerini ve paylaşmadıklarını vurgulayan Tansuğ, "Bu konuda tüm kullanıcılarımızın içi rahat olabilir. 192 ülkedeki kullanıcılarımız arasında da hiçbir ayrımcılık yapmıyoruz. Müşterilerimizin geri bildirimlerini dinliyor, talepleri konusunda çok hızlı bir şekilde aksiyon alıyoruz. Dolayısıyla düzeltilmesi gereken bir şey varsa elimizden gelen her şeyi yapmaya hazırız." şeklinde konuştu.

(AA)

 

WhatsApp'ı silen BiP'e yöneldi ile ilgili etiketler Facebook Turkcell WhatsApp bip uygulama Mesajlaşma Ataç Tansuğ
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.