WhatsApp'a herkesin beklediği o emoji ekleniyor!

Anadolu kültürünün önemli simgelerinden olan nazar boncuğu, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın başvurusuyla sosyal medyanın vazgeçilmez unsurlarından emojilerin arasına dahil edildi.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, dünyada internet emojilerinin belirlenmesi ve yaygınlaşması için çalışan, kar amacı gütmeyen bir kuruluş olan UNİCODE konsorsiyumuna, 'Turkey Home' tanıtım kampanyası kapsamında yapılan başvurunun sonuçlandığı belirtildi.

16 TEMMUZ'DA TAMAMLANDI

​Kampanyayı yürüten Tanıtma Genel Müdürlüğü'nün 30 Kasım 2017 tarihinde yaptığı başvuru sonrasında İngilizce'de 'Evil Eye Bead' olarak adlandırılan 'nazar boncuğu' ile ilgili sürecin 16 Temmuz itibarıyla tamamlandığı belirtildi.

Başlangıç olarak Twitter'ın web sürümünde kullanılmaya başlanan nazar boncuğu emojisinin önümüzdeki günlerde tüm mecra ve platformlarda yaygınlaşmasının beklendiği ifade edildi.

WhatsApp'a herkesin beklediği o emoji ekleniyor!

WhatsApp'a herkesin beklediği o emoji ekleniyor! ile ilgili etiketler emoji WhatsApp nazar boncuğu
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.