Whatsapp Web giriş ekranı! Nasıl kullanılır?

WhatsApp Web, aslında telefonunuzda kullandığınız WhatsApp uygulamasının bilgisayar tabanlı (Web tabanlı) uzantısıdır. Hem telefonunuzda hem de bilgisayarınızda WhatsApp’ı kullanıyorsanız, WhatsApp üzerinden gönderdiğiniz veya aldığınız tüm iletiler senkronize olduğu için bu iletileri telefon ve bilgisayarınızdan görebilirsiniz. İşte WhatsApp Web giriş! Nasıl kullanılır? Tüm detaylarıyla haberimizde...

Dünyanın en popüler anlık mesajlaşma uygulamalarından bir olan WhatsApp, kullanıcılarına Web üzerinden de erişime imkânı sağlıyor. Siz de WhatsApp kullanıcısı iseniz daha zengin bir deneyim yaşamak için WhatsApp’a hem bilgisayar üzerinden hem de telefonunuzdan erişim sağlayabilirsiniz. WhatsApp web giriş! Nasıl kullanılır? Tüm detaylarıyla haberimizde...

Whatsapp Web giriş ekranı! Nasıl kullanılır?

WHATSAPP WEB GİRİŞ EKRANINA BURAYA TIKLAYARAK ULAŞABİLİRSİNİZ.

WhatsApp Web’i kullanabilmek için öncelikli olarak; iOS, Android, Windows Phone, BlackBerry ya da Nokia S60 işletim sistemine sahip bir telefonda WhatsApp uygulamasını kullanıyor olmanız gerekiyor. Bununla birlikte bilgisayarınızda Safari, Chrome, Opera veya Firefox gibi web tarayıcılarından birinin yüklü olması gerekiyor. Bu arada WhatsApp Web’i kullanabilmek için telefonunuzda WhatsApp uygulamasının güncel sürümünün yüklü olduğundan emin olun.

WhatsApp Web’i Açmak İçin;

1- Bilgisayarınızdan web.whatsapp.com adresine gidin.

2- Telefonunuzdan WhatsApp uygulamasını açın.

iOS için; Ayarlar >> WhatsApp Web'e gidin.

Android için; Sohbetler >> Menü >>WhatsApp Web'e gidin.

Nokia S60 için; Menü >> WhatsApp Web'e gidin.

Windows Phone için; Menü >> WhatsApp Web'e gidin.

BlackBerry için; Ekranı yukarıdan aşağıya çekin >> WhatsApp Web'e gidin

WhatsApp’ın internet sayfasını açtıktan sonra telefonunuzdan tekrar WhatsApp uygulamasını açın. WhatsApp>>Ayarlar bölümüne giderek WhatsApp Web seçeneğine dokunun.
Bilgisayarınızın WhatsApp Web sayfasında yer alan QR kodunu telefonunuzun kamerasını odaklayarak taratın. QR kodunu tarattıktan sonra artık WhatsApp’ı hem bilgisayarınızdan hem de telefonunuzda kontrol edebilirsiniz.

 WHATSAPP

İlk yayınlaması 2010 yılında olan dünyada kayıtlı kullanıcı sayısı en fazla olan siber hizmetler arasında olan WhatsApp, akıllı telefonlar için geliştirilen, platformlararası çalışma özelliğine sahip bir mesajlaşma ve arama uygulamasıdır. Android, BlackBerry, iPhone, Windows Phone ve Nokia telefonlarıyla uyumlu olan uygulama, 2G, 3G, 4G ya da Wi-Fi internet bağlantısı aracılığıyla kullanıcıların birbirlerine fotoğraf, video,ücretsiz arama, sesli ve yazılı mesaj, belge göndermesini sağlar. Aynı adı taşıyan şirket, eski Yahoo! çalışanları olan Biran Acton ve Jan Koum tarafından ABD‘de, Kaliforniya eyaletindeki Santa Clara kentinde kurulmuştur.

Yahoo‘da çalışan iki arkadaş olan Jan Koum ve Brian Acton, Yahoo’dan 2007 yılında ayrılıp kafalarındaki bu projeyle Facebook’a iş başvurusunda bulunurlar fakat iş başvuruları reddedilir. Sonraki günlerde Twitter’a başvuran Jan Koum ve Brian Acton oradan da olumlu bir cevap alamayınca ve bunun üzerine 2009 yılında projeyi kendi başlarına hayata geçirme kararı alıyorlar. İşte hem Facebook hem de Twitter tarafından reddedilen bir proje olan WhatsApp bugün dünya üzerinde 1 milyon kullanıcıyı aşmış durumda. Uygulama’ya telefon numarası ile kayıt olunmaktadır. Mark Zuckerberg tarafından yapılan açıklamada iki yıl süreyle olan ücretsiz kullanım hakkı kuralının kaldırıldığını ve programın artık tamamen ücretsiz olduğu ifade edilmiştir.

Facebook tarafından 4 milyar Amerikan Doları nakit para, 12 milyar Amerikan Doları hisse senedi ve 3 milyar Amerikan Doları sınırlandırılmış hisse senedi olmak üzere toplamda 19 milyar Amerikan Doları karşılığında satın alınmıştır. Bu satın alma işleminin bazı kişisel hakları ve bilgi mahremiyetini savunan gruplar tarafından durdurulması istenmiştir. Mark Zuckerberg yaptığı açıklama ile WhatsApp’ın 1 milyar kullanıcıya ulaştığını açıklamıştır.

Facebook’un 19 milyar dolara değer biçerek satın aldığı WhatsApp’ın hikayesi 1992 yılında başlıyor. Jan Koum adında bir genç , Ukrayna’dan annesiyle beraber Kaliforniya’ya göç ediyor.

Koum ve annesi o dönemlerde geçimini yemek fişi toplayarak sağlayadığı için Ukrayna’da kalan ailenin diğer fertlerini bile arayacak para bulamıyor. İşte tam da bu dönemde WhatsApp’ın ilk temelleri atılmış oluyor.

Mountain View’daki ofislerinde WhatsApp’i işleten ortaklardan Koum (37), WhatsApp’in Facebook’a satışı görüşmesine gittiği North County’deki eski Sosyal Hizmetler binasına girdiğinde aklında eski anılar vardı.

Bir zamanlar parası olmadığı için yemek fişi almak üzere girdiği, bugün artık atıl durumda olan bu boş bina kendisinde farklı çağrışımlar yapıyordu.

Facebook'tan dev satın alma!

Jan Koum, ortağı ve avukatlarla kapıdan girdi, birkaç saat boyunca Facebook yetkilileriyle görüştü ve kapıdan çıkarken 10 haneli bir servetin ve Facebook yönetim kurulunda bir sandalyenin sahibiydi artık.

Ukrayna’da devletin “telefonlarını dinlediği” korkusuyla telefonda konuşmaktan çekinen Musevi bir ailenin, sıcak suyu olmayan bir evin üyesi, WhatsApp’teki yüzde 45 hissesine denk düşen 6,8 milyar dolar için ne düşünüyordu?

Ne düşündüğü belki şimdilik belirsiz ancak Koum’un günümüzün reklam dünyasına prensipte karşı olduğu ve Ukrayna’daki kırsal bölgedeki yaşamını özlediği kendisine yakın kişiler tarafından telaffuz ediliyor.

YOKLUK İÇİNDE ABD’YE GÖÇ VE TEMİZLİKÇİLİKLE BAŞLAYAN KARİYER

Forbes’un haberine göre Koum, 16 yaşındayken annesiyle birlikte korku dolu anti-semit ortamdan kaçarak ABD’ye, Silikon Vadisi’ni oluşturan şehirlerden biri olan Mountain View’a göç ediyor.

Devlet desteğiyle sadece iki yatak odası olan bir ev tutan iki kişilik aile, Ukrayna’dan giysilerinin yanı sıra -defter kalem almaya paraları yetmeyeceği için- bavullara defter kalem doldurarak ABD’ye geliyor.

Masrafları karşılamak için anne çocuk bakıcılığı yaparken Koum da bir süpermarkette temizlik görevlisi olarak çalışıyor.

Annesine kanser teşhisi konulunca ikisi de işten ayrılıyor ve annesinin iş göremezlik raporu sonucu aldıkları devlet yardımıyla geçimlerini sürdürüyorlar.

Koum İngilizceyi yeterince iyi konuşmakla birlikte Amerikan lise eğitimindeki yavan arkadaşlıkları benimsememiş ve 18'ine geldiğinde okulda “sorun çıkartan” bir kişi olmuş.

HACKER GRUBUNA KATILINCA…

Bu sürede bilgisayar programlaması öğrenen ve ikinci el kitap dükkanından programlama kitapları alıp okudukça geri satan Koum, woowoo hacker grubuna katılıp Silicon Graphics serverlarına sızmış, yeri gelmiş Napster kurucu ortaklarından Sean Fanning ile chat’leşmiş.

Zor şartlar altında bitirdiği liseden sonra San Jose Devlet Üniversitesi’ne giren Koum, Ernst & Young’da da güvenlik denetçisi olarak part-time yazılımcı olarak çalışmış.

ORTAĞIYLA TANIŞMA…

Koum’un WhatsApp ortağı Brian Acton’la tanışması da bu döneme denk geliyor.

1997'de bir gün karşı masasına gelip oturan Koum hakkında o dönem Yahoo çalışanı olan Brian Acton (44) Forbes’a şunları söylüyor:

“Onun biraz farklı olduğunu görebiliyordun. Diğer çalışanların aksine ‘Buradaki politikanız nedir, burada ne iş yapıyorsun’ gibi saçma diyaloglarla işi yoktu. Neyse. İşte öyle biri…”

Görünen o ki, Jan Koum da Brian Acton hakkında da benzer görüşlere sahipmiş. “İkimizin de saçmalama konusunda yeteneği yok” diyor Koum.

Ukraynalı genç, tanışmalarından altı ay sonra Yahoo ile iş görüşmesi yapmış ve altyapı mühendisi olarak çalışmaya başlamış, tabii bu sırada San Jose Devlet Üniversitesi’ndeki eğitimine de devam ediyormuş.

DÖNÜM NOKTASI: YAHOO SUNUCUSU BOZULUNCA…

Bir gün Yahoo sunucusu bozulunca işler Koum için değişmiş. Yahoo kurucu ortaklarından David Filo telefonundan Koum’u arayarak arıza haberini verince Koum’un cevabı “Dersteyim” olmuş. Filo ise, “Derste ne halt ediyorsun? Çabuk ofise gel” deyince okulu bırakıp sunucuyu tamire başlamış, okula da tekrar uğramamış.

1997'de babasının ölmesinin ardından Koum’un annesi de 2000 yılında hayatını kaybedince Koum yalnız bir hayata başlıyor, bu sırada onu evine davet edip sık sık destek olan da Brian Acton’ın ta kendisi. Koum, birlikte bol bol ultimate frizbi ve futbol oynadıklarını anlatıyor.

O dönemden sonra Yahoo’da birlikte çalışmaya devam eden ikili 2007'de birlikte işten ayrılarak bir süre seyahat edip gezmişler. Birlikte Facebook’a başvurmuşlar ve reddedilmişler.

WHATSAPP NASIL DOĞDU?

Koum 2009 yılına girildiğinde Yahoo’daki kazançlarından biriktirdiği 400.000 doların da sonuna gelmeye başladığı sıralarda bir iPhone almış. Nasıl para kazanacağım diye düşünürken AppStore’un yepyeni bir endüstri yaratacağını fark etmiş ve Rus arkadaşlarından Alex Fishman’ın evine yemeğe gittiğinde bir diyalog sonucunda bir uygulama fikri ortaya atmış.

Ortaya attığı uygulama fikri, telefon rehberinde bulunan isimlerin yanında Facebook durumu gibi “Şu anda meşgulüm” “Spor salonundayım” “Pilim bitiyor” gibi bilgileri içermesi üzerine yoğunlaşmış.

Koum sistemin arka planını yapabileceğini ancak bir iPhone yazılımcısına ihtiyaç duyduğunu söyleyince Rus arkadaşı Fishman, “rentacoder.com” üzerinden başka bir Rus arkadaşıyla tanıştırmış Koum’u.

İlk WhatsApp sürekli çöküyor veya takılıyorken uygulamayı sadece Koum’un Rus arkadaşları ile Brian Acton indirmiş. Koum pes edip bir işe başvurmaya hazırlanırken onu durduran Acton olmuş: “Şu an bundan vazgeçersen çok büyük bir salaksın demektir. Birkaç ay daha şans tanı.”

Bir süre daha çabalamaya karar veren Koum’a mucizevi destek ise tam bu dönemde Apple’dan gelmiş. 2009 haziranda push bildirimleri hizmete sokan Apple, bir kullanıcı bir uygulamayı açık tutmadığı zaman “ping” atarak o uygulamadan bir bildirim geldiğini kullanıcıya bildirmeye başlamıştı. WhatsApp’in dönüm noktası da bu yeni teknoloji oldu.

Artık biri WhatsApp durumunu değiştirdiğinde rehberindeki herkesin cep telefonuna bildirim gidiyordu. Koum’un Rus arkadaşları ise WhatsApp’i “amacının dışında” kullanıp durumlarını “Geç kalktım” “Şimdi oraya geliyorum” gibi ‘durumlarla’ değiştirmeye başladı.

Fishman, “Uygulama bir noktada anlık mesajlaşma uygulamasına dönüştü. Biz ‘Hey naber’ diyorduk ve bir başkası cevap veriyordu” diyor. Jan, tüm bu durum değişikliklerini Santa Clara’daki Mac Mini’sinden izlerken aslında bir “Anında mesajlaşma uygulaması” ürettiğini fark etti. “Dünyanın öbür tarafındaki bir kişiye bir cihaz vasıtasıyla anında ulaşmak, bu çok güçlü bir şeydi” diyor Koum.

WHATSAPP’IN AVANTAJI

O dönemde bedava anlık mesajlaşma uygulaması olarak bir tek BlackBerry’nin BBM’i vardı fakat bu sadece BlackBerry telefonlarda çalışıyordu. Google’ın G-Talk’u ve Skype’ı da vardı fakat WhatsApp’ın ayrıcalığı, kullanıcı adının herkesin kendi cep telefonu numarası olmasıydı. Koum, mesajlaşma eklentili WhatsApp 2.0'ı AppStore’a koyduğunda kullanıcı sayısı aniden 250.000'e fırladı. Hemen yeni bir StartUp ile uğraşan Acton’a gidip yatırımcı aramaya koyuldu.

Yahoo’dan ayrılan bazı kişiler WhatsApp’e yaklaşık yüzde 30 hisse karşılığı 250.000 dolarlık yatırım yaptı ve 2014 yılında 19 milyar dolar edecek WhatsApp’ın çalışma ofisi de resmi olarak kuruldu. Bu noktadan sonra da WhatsApp’i durdurmak pek kolay olmayacaktı.

Google, WhatsApp'a Facebook'tan daha büyük bir teklifle gitmiş
Business Insider haberine göre mobil mesajlaşma uygulamasına daha önce Google 19 milyar dolardan daha fazla bir teklifle gitti.

Habere göre WhatsApp, Google'ın CEO'su Larry Page'in teklifini reddetmiş. Teklifin reddedilmesinin nedeni ise şirketin, Page'in WhatsApp'ın sunduğu fırsatlardan ziyade bu uygulamanın Facebook'un eline düşmesini engellemesi hırsı ile hareket ettiğini düşünmesi.

Whatsapp Web giriş ekranı! Nasıl kullanılır? ile ilgili etiketler WhatsApp Web giriş ekranı
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.